Ανδρική μόδα (που φοριέται) για το καλοκαίρι που έρχεται…

montela-andriki-moda
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Άνοιξη-Καλοκαίρι 2017. Έξι μήνες, μία σεζόν με αναταραχές και αντιθέσεις. Τι πετάμε; Tι μας αρέσει; Τι αφήνουμε έξω στο μοντάζ; Kαι τι κρατάμε; Πέντε εικόνες (και επιρροές) από τις επιδείξεις ανδρικής μόδας, μαζί με παρασκήνια και ιδέες σε εξέλιξη, αποκωδικοποιημένα. Σαν σινεμά. Σε αργή ή γρήγορη κίνηση. Για την ώρα, κάνουμε pause. Για να δούμε απευθείας το cast και τους τίτλους αρχής και τέλους. Γιατί το σενάριο δεν αλλάζει… της Σάντυς Τσαντάκη

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

Αλλαγή φρουράς, νέοι creative directors σε ιστορικούς οίκους, κουτύρ σπορ και αναβάτες, έμπνευση από τα nineties με αθλητική φόρμα-στολή, υπεμεγέθεις, τονισμένοι ώμοι στο ντεμπούτο του Γεωργιανού Demna Gvasalia στον Balenciaga, αδιάβροχα και αντιανεμικά, σούπερ κοντά σορτσάκια, κίτρινο, καρό, σακάκια στη μέση… 

1. Φώναξε το. Τ-shirts με μηνύματα. Ξεχάστε τα λογότυπα και τις κραυγαλέες στάμπες. Από τον οίκο Gucci μέχρι τους Comme des Garcons Ηomme Plus, το παιχνίδι των λέξεων είναι δεδομένο. Mέλλον, Future ή FVTVRE, γραμμένο ακριβώς έτσι. Lovers Direct XXX. Mirror. Σαν SMS αυτή τη φορά ή μηνύματα στο What's App και στο Messenger. Επικοινωνία μέσα από τη μόδα. Ο βασιλιάς είναι γυμνός στους Comme, The King is Naked. What do you feel? από την MSGM. I Feel Good?

2. A la Creme. Αlexander McQueen και Dries Van Noten λένε την ίδια ιστορία, με άλλα υλικά, διαφορετικό πατρόν, στην ίδια ακριβώς απόχρωση. Από κοντά και ο οίκος Valentino. Να μην ξεχάσουμε και τους ορειβάτες. Η Miuccia Prada έστησε μια ολόκληρη συλλογή για τους ριψοκίνδυνους της παρέας με νάιλον αξεσουάρ που την ανέδειξαν στη δεκαετία του 90. Αρκεί να έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό. Και κρεμ περιτύλιγμα.

3. Ιn the Navy. Ναυτικό στιλ. Gucci. Off-White. Μαρινιέρες και άγκυρες, ρίγες και μπλε με άσπρο πιο συμφιλιωμένα από ποτέ. Κεντημένες άγκυρες, υλικά που αντιστέκονται στο νερό, ολόκληρη ναυτική κολεξιόν για τον Alessandro Michele στον Gucci.  Όχι συναρπαστικά καινούργια τάση, αλλά αγαπημένη, ειδικά όταν εξελίσσεται. 

4. Καμουφλάζ. Aστικές περιπέτειες. Οι σχεδιαστές, από τον οίκο Givenchy, στον Valentino και τον Dries Van Noten, συνεχίζουν να παίζουν με το χακί, και να βλέπουν τις πωλήσεις τους να ανεβαίνουν. Ρούχα και αξεσουάρ σε χρώματα παραλλαγής, σακάκια, φούτερ, καμπαρντίνες, μαλακά παλτό… Μην τα δει μόνο ο Donald Trump και αγριέψει. Κι άλλο. 

5.  Με μία κίνηση. Ολόσωμες φόρμες. Πολυχρηστικές, macho, ετοιμοπόλεμες. Valentino, Louis Vuitton, Junya Watanabe. Πιλότοι, πολεμιστές, μηχανικοί, δυναμικοί ρόλοι, σίγουρα όχι για όλους, ούτε για όλες τις ώρες. Ποιος θα μπορούσε να την υποστηρίξει; Ο Lenny Kravitz. O David Beckham. Kαι ο Superman.

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr