Η μακιγιέζ της Naomi και της Rihanna αποκαλύπτει μυστικά

kokkina-xeili
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Eίναι ίσως η πιο αναγνωρίσιμη, μαζί και περιζήτητη μακιγιέζ, στον κόσμο. Η Pat McGrath βάζει την υπογραφή της σε ντεφιλέ της μόδας που γράφουν ιστορία. Οι μούσες της αποκαλύπτουν μυστικά, πίσω από τα πινέλα. της Σάντυς Τσαντάκη

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ CLICKATLIFE ΣΤΑ ΟΣΚΑΡ 2017

Η Pat McGrath είναι καλλιτέχνης. Δημιουργεί ζωντανά έργα τέχνης για την πασαρέλα ή τα περιοδικά που γνωρίζει ότι σε λίγη ώρα θα σβηστούν. Πολύ απλά θα ντεμακιγιαριστούν. Παίζει με κρύσταλλα στα μάγουλα, στα χείλη, στα βλέφαρα, χτίζει εικόνες πάνω σε καλογυαλισμένα ή ματ πρόσωπα. Για τουλάχοστπν 80 επιδείξεις μόδας τον χρόνο...

Μεταμορφώνει μοντέλα, ηθοποιούς, τραγουδίστριες, σε κύκνους, βασίλισσες, ξωτικά. Ποιο ρουζ; Ποιες σκιές; Εδώ το παιχνίδι αλλάζει. Τα υλικά γίνονται από φτερά και χρυσά φύλλα μέχρι πέρλες και δέρμα για τις σουρρεαλιστικές ηρωίδες του σήμερα.

Φοράει αποκλειστικά μαύρα, και περιτριγυρίζεται πάντα από τους βοηθούς της. Αναζητά διαρκώς έμπνευση. Πρόσωπα διαφορετικά, από διαφορετικές κουλτούρες. Εδώ και λίγο καιρό, μαθαίνουμε ότι σχεδίαζε και τα δικά της προϊόντα, που είναι μάλλον εξωπραγματικά.

Σαν από άλλο πλανήτη. Σκιές σαν αστερόσκονη, κραγιόν τόσο γυαλιστερά που σε τυφλώνουν, πούδρα που δημιουργεί αντανακλάσεις στο δέρμα.

Η πρώτη της απόπειρα, με τίτλο Gold 001, ξεπούλησε στην ιστοσελίδα της, σε έξι λεπτά και έξι δευτερόλεπτα… Και αυτό κάτι λέει. Μακιγιάρει την Naomi Campbell από τη δεκαετία του 90 και δεν σταματά να πειραματίζεται. Το μυστικό εδώ; Τελειοποιεί όπως λέει την επιδερμίδα της, βάζει μάσκαρα, λίγο αϊλάινερ κοντά στις βλεφαρίδες, σκιά και γυαλιστερό γκλίτερ στα μήλα του προσώπου. Έμφαση δίνεται στα χείλη, με διπλό κραγιόν. Βάση και γυαλιστερό λιπ γκλος από πάνω. 

Στα μοντέλα που δεν είναι τόσο γνωστά σαν τη Naomi, παίζει ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους. Σε μια κοπέλα μπορεί να βάλει την ίδια σκιά με την απόχρωση των μαλλιών της. Μήπως να το δοκιμάσουμε κι εμείς; Σε ένα άλλο μοντέλο παίζει με μπλε και χρυσές αντανακλάσεις στα χείλη. Αυτό είναι μάλλον αποκλειστικά για την πασαρέλα. 

Έξυπνα μυστικά της Pat McGrath; Πριν από το κραγιόν, βάζουμε κονσίλερ στα χείλη, σαν βάση. Το λευκό μολύβι προσθέτει λάμψη στο βκέμμα. Απλώνουμε το υγρό μέικαπ πάντα με τα δάχτυλα. Και βάζουμε λίγο και στα βλέφαρα για να γίνει πιο σταθερή η σκιά. «Κάθε μέρα είναι το ξεκίνημα της καριέρας σου», λέει και ανοίγει το μαγικό βαλιτσάκι χωρίς να χάνει χρόνο. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr