Μόδα εξπρές για γυναίκες που δεν έχουν χρόνο για χάσιμο

moda-tou-dromou
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Επισπεύσατε. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Η μόδα είναι χρήμα. Αυτό τουλάχιστον ήταν το μήνυμα που εισπράξαμε από τις επιδείξεις στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, λίγο πριν από το Μιλάνο και το Παρίσι. Γρήγορα ναι, πρόχειρα όχι. Επιταχύνετε. Τι περιμένετε; της Σάντυς Τσαντάκη

Τα πάντα μετριούνται πλέον με το δευτερόλεπτο. Θέλουμε να μοιάσουμε στα κορίτσια της διπλανής πόρτας, δηλαδή, στα μοντέλα που μας ενημερώνουν για κάθε τους κίνηση στο Instagram, στις ηθοποιούς που κυκλοφορούν ανάμεσα μας πλέον, με τα social media να εισβάλουν με δική τους πρωτοβουλία, πίσω από την κλειδαρότρυπα, κι εμείς χωρίς να το καταλαβαίνουμε θέλουμε αυτόματα να τους μοιάσουμε. 

Ντυνόμαστε γρήγορα με ολόσωμες φόρμες και αέρινα φορέματα, φαρδιά ρούχα, άνετα, με υφάσματα που αναπνέουν, δεν κολλάνε στο σώμα, λύσεις που ταιριάζουν στη σύγχρονη γυναίκα που είναι μητέρα, εργάζεται, ταξιδεύει, τρέχει, και πολλές φορές δεν ...φτάνει. 

Χρησιμοποιούμε προϊόντα ομορφιάς εξπρές και απογειωνόμαστε, μπαίνουμε στο μετρό, για να φτάνουμε πιο γρήγορα στον προορισμό μας, αναζητάμε gadgets που κάνουν θαύματα, δεν θέλουμε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από ότι κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, μαζί και ταχύρυθμα μαθήματα μόδας. Γιατί ως γνωστόν, η ζωή είναι μικρή για να είναι αργή. 

Και μόλις θελήσουμε να ξεκουραστούμε, να χαλαρώσουμε για λίγο, τα βλέπουμε όλα …εμπριμέ. Ανθισμένα. Πουά. Και ριγέ. Ριγέ ακόμη και οι ανταύγειες στα μαλλιά μας. Οριζόντιες γραμμές, ατίθασες, μονότονες, πολύχρωμες, σαν λέιζερ. Οι ρίγες άλλωστε είναι τόσο δημοφιλείς και ασταθείς που άλλοτε τις βαριόμαστε κι άλλοτε τις βρίσκουμε στα αζήτητα. Θυμάστε τις μαρινιέρες του Jean-Paul Gaultier; H Αλίκη στο Ναυτικό δεν ήταν ποτέ πιο επίκαιρη. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr