H Πίπη Φακιδομύτη ξαναχτυπά…

fakides-pantou
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Αυτό δεν θα το φανταζόμασταν εύκολα… Σε έναν κόσμο που τα θέλει όλα τέλεια, ρετουσαρισμένα, γυαλιστερά, κορίτσια όλων των ηλικιών ονειρεύονται τώρα φακίδες, και προκειμένου να τις αποκτήσουν, κάνουν τατουάζ στο πρόσωπο… της Σάντυς Τσαντάκη

Αντί λοιπόν τώρα να σβήνουμε σημάδια από το δέρμα μας, μικρές ουλές, ελιές, οποιοδήποτε ψεγάδι, ο κόσμος της ομορφιάς επιβάλλει σχεδόν τις φακίδες. Ρομαντικές, απρόσμενες, παλιομοδίτικες.

Το τατουάζ της ομορφιάς αποτελεί παλιότερη ιστορία, αν και όχι πάντα με επιτυχία. Μόνιμα φρύδια, μόνιμο αϊλάινερ, μόνιμο περίγραμμα χειλιών, κι αν αλλάξω γνώμη; Εδώ υπάρχουν γυναίκες που κάνουν βλεφαρίδες-τατουάζ και δεν τολμούν να το παραδεχτούν, λένε πως ανακάλυψαν το «τέλειο» μάσκαρα.

Και τώρα κορίτσια με διάφανη επιδερμίδα ζητούν από επιδέξιους καλλιτέχνες τατουάζ να σχηματίσουν μικροσκοπικές βούλες στο πρόσωπο σαν αυτές που είχε η αγαπημένη ηρωίδα μιας άλλης εποχής, Πίπη Φακιδομύτη, με τις πορτοκαλί, ατίθασες κοτσίδες.

Έμφαση δίνεται στα μάγουλα και στη μύτη, δημιουργώντας ένα ημιμόνιμο αποτέλεσμα. Πάλι καλά. Στην αρχή όμως οι φακίδες φαίνονται πρησμένες, σα να σε έχει τσιμπήσει μέλισσα. Παντού. Σε μερικές ώρες όμως γίνονται σαν αληθινές φακίδες, λένε οι ειδικοί. Και σε δύο περίπου μήνες θα έχουν μαλακώσει και θα μοιάζουν ακόμη πιο φυσικές. Σιγά-σιγά με τον καιρό θα ξεθωριάσουν, μέχρι να τις βαρεθείτε και να σκεφτείτε κάτι άλλο. Την ελιά της Μarilyn κανείς; 

Σάντυ Τσαντάκη

 www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr