Και το Όσκαρ απόλυτου στιλ πηγαίνει στις...

emma-stone-dress
ΤΡΙΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Στην απόλυτη πασαρέλα του στιλ, στην πιο πολυφωτογραφημένη βραδιά της μόδας, δεν έχει σημασία τελικά ποια ή ποιος θα αποσπάσει βραβείο Όσκαρ. Ποιες ήταν εκείνες που κατόρθωσαν να στρέψουν όλα τα φλας πάνω τους; της Σάντυς Τσαντάκη

Χρυσό, ασημένιο και κόκκινο. Ας ξεχάσουμε για λίγο το μαύρο και τις υπερβολές της διαφάνειας κι ας εμπνευστούμε από τα πιο φωτεινά παραδείγματα της απονομής Όσκαρ. Ασχέτως αν πριν από την απονομή αλλά και στο πάρτι που ακολούθησε, το φόρεμα άλλαξε ή παρέμεινε το ίδιο. 

Μοντέλα και ηθοποιοί αλλά και τραγουδιστές, εμπιστεύτηκαν τους στιλίστες τους, και μια στρατιά από ειδικούς «θαυματοποιούς», για να εμφανιστούν με εντυπωσιακά φορέματα σε εκτυφλωτικό κόκκινο (σαν αυτό του χαλιού) και χρυσό (σαν αυτό του αγαλματίδιου για να τους φέρει καλή τύχη).

Το μοντέλο Karlie Kloss (με Νaeem Khan για να μαθαίνουμε και καινούργια ονόματα από τη βιομηχανία μόδας) εμφανίστηκε σαν σταρ άλλης εποχής, με ασύμμετρο μάξι φόρεμα, κι έναν ώμο γυμνό, γυαλιστερό, κόκκινο, αισθησιακό, σαν τη σύγχρονη Jessica Rabbit με ασορτί τσάντα-φάκελο.

Μια γυναίκα μιας άλλης ηλικίας, πάντα κομψή και ιδιαίτερη, εξαιρετικά αδύνατη, η Isabelle Hupper, φόρεσε Armani, μάξι, μίνιμαλ αλλά και αποκαλυπτικό, αφού μπορούμε να διακρίνουμε το σουτιέν της…

Και η Heidi Klum, φόρεσε ένα σατέν φόρεμα της Alberta Ferretti, σατέν, μακρύ, με έντονο ντεκολτέ, για να  φαίνεται καλύτερα το κολιέ με τα διαμάντια. Και τα υπόλοιπα κοσμήματα. 

Ασημένιο, φουτουριστικό, ασύμμετρο το φόρεμα για την Ηalle Berry (Versace Couture) με άφρο μαλλιά και ασημένια σανδάλια. Δεν έχουμε συνηθίσει να την βλέπουμε έτσι. Μπεζ και χρυσό για την Νicole Kidman (Gucci), ασημένιο Tom Ford για την Αmy Adams, χρυσή αντανάκλαση από το παλιό Χόλιγουντ για την Dakota Johnson (Gucci), τούλι και μεταλλικές αποχρώσεις για την πάντα σωστή ενδυματολογικά Charlize Theron. . 

Ποιο ήταν το μήνυμα; Ντυθείτε για να εντυπωσιάσετε. Η Emma Stone εμφανίστηκε με υψηλή ραπτική του οίκου Givenchy (η πρώτη σταρ μετά την Audrey Hepburn που πηγαίνει στα Όσκαρ με Givenchy), με ένα πολύτιμο φόρεμα που είχε λάμψη, κρόσσια, ανατροπή και το κατάλληλο αξεσουάρ φεύγοντας: ένα ασορτί χρυσό αγαλματάκι. Χωρίς κανένα λάθος αυτή τη φορά. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr