O νέος τρόπος να φοράς το πανωφόρι, είναι να μην το…φοράς

mpoufan-esarpa
ΠΕΜΠΤΗ, 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Το είχαμε δει στην πασαρέλα, είχαμε αρχίσει διστακτικά να το βλέπουμε και στις διεθνείς μητροπόλεις. Και τώρα που εξελίσσεται σε παγκόσμια τάση (και φτιάχνει και ο καιρός) έχουμε κάθε λόγο για να μάθουμε τον «νέο» τρόπο να φοράμε το τζάκετ μας, το παλτό, τη ζακέτα, το σακάκι μας… Ή να μην το φοράμε. της Σάντυς Τσαντάκη

Είναι η χαρακτηριστική κίνηση. Φοράς το πουλόβερ σου, περνάς τα μανίκια στο σακάκι και ετοιμάζεσαι να το σηκώσεις, για να έρθει σωστά στους ώμους. Και μετά; Μείνετε εκεί. Μην κάνετε άλλη κίνηση. Αφήστε τους ώμους εκτεθιμένους και «πουλήστε» στιλ.

Δεν είναι κάπα, ούτε εσάρπα. Είναι κάτι ενδιάμεσο. Και έχει πλάκα. Αν έχουμε όρεξη να διασκεδάσουμε, χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ευρώ. Και να νιώσουμε σαν μοντέλο ή άνθρωπος που γνωρίζει τη μόδα από την καλή και την ανάποδη.

Γιατί μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να ρίχνουμε απλώς το σακάκι από πάνω μας σαν κάπα, όταν κρυώναμε, ή όταν βαριόμασταν, ή όταν απλά μας άρεσε τόσο η μπλούζα ή το πουκάμισο που δεν θέλαμε να τα κρύψουμε.

Τώρα όμως η μόδα άλλαξε διάθεση. Τόσο απλά. Το μυστικό είναι στους ώμους. Τα κορίτσια ήδη, από 13 και πάνω, έχουν υιοθετήσει το συγκεκριμένο ύφος, αλλά προσωπικά νόμιζα ότι ήταν της …ηλικίας. Μάλλον κάτι θα ξέρουν παραπάνω.

Γιατί όταν φοράς και δεν φοράς το μπουφάν σου, οι ώμοι είναι εκτεθιμένοι (μαζί με το ρούχο που φοράμε), και τα χέρια είναι ελεύθερα να γράψουν στο κινητό, ό,τι θέλουμε. Βασικό. Ειδικά για τις τινέιτζερ.

Και για τις υπόλοιπες; Μπορούμε να δούμε το ντεμπούτο του Demna Gvasalia για τον οίκο Balenciaga και να δούμε πως ακόμη και ένα πουλόβερ με άνοιγμα μπορεί να συνδιαστεί τέλεια, σε αυτό ακριβώς το ύφος, με μια καμπαρντίνα. Και είναι τόσο ωραίο να ξεπροβάλει ένας υπέροχα, ψηλός και περιποιημένος λαιμός… 

Το μυστικό; Για το συγκεκριμένο στιλ, οι αγκώνες σηκώνουν όλο το φορτίο. Αν θέλετε να νιώθετε πιο άνετα, μπορείτε πάντα να κουμπώσετε το μπουφάν σας με το φερμουάρ μέχρι ένα σημείο για να συγκρατηθεί καλύτερα. Κι αν προτιμάτε τον ρόλο της μοιραίας, μπορείτε να δώσετε έμφαση στον έναν ώμο, και να γίνει ασύμμετρο το πανωφόρι σας… Να διατηρήσετε και το σασπένς. Ζεσταίνεται, δεν ζεσταίνεται; Μήπως κρυώνει; Θα το βγάλει; Δεν θα το βγάλει; Αβεβαιότητα. Στη μόδα. Και παντού. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr