Ποια είναι η πιο πετυχημένη νέα τάση ομορφιάς;

marc-Jacobs
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

H αλήθεια είναι πως δεν μιλάμε για μια τάση, αλλά πολλές. Προσαρμοσμένες σε κάθε μοντέλο, ανάλογα με τα ρούχα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Ο Marc Jacobs, στην εποχή της διαφορετικότητας, έκανε και πάλι το θαύμα του. Μπορούμε κι εμείς. της Σάντυς Τσαντάκη

Ούτε ένα στιλ μακιγιάζ, ούτε πέντε. Ακριβώς 37, όσα δηλαδή και τα κορίτσια που επέλεξε για την παρουσίαση του, ο Αμερικανός σχεδιαστής που μοιάζει να έχει περισσότερο χρόνο πλέον για να πειραματιστεί.

Κι εκεί που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μια τάση σε κάθε σόου, τονισμένα μάτια, πορτοκαλί ρουζ και άτονα χείλη, τώρα μπορούμε να δούμε 37 εικόνες, και να επιλέξουμε ποια ή ποιες, μας ταιριάζουν καλύτερα. 

Αυτός ακριβώς είναι ο ορισμός της σύγχρονης κουλτούρας της ομορφιάς. Ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε από το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Hip-Hop Evolution» και την εξέλιξη του χιπ-χοπ, αλλά φρόντισε να παίξει με την φυσική ομορφιά και τα χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου, χωρίς εξεζητημένη διάθεση.

Γιατί δεν θέλουμε όλες τα ίδια πράγματα, ούτε ακολουθούμε την ίδια τελετουργία στο μακιγιάζ. Άλλες δεν μπορούμε ούτε καν να διανοηθούμε να βγούμε χωρίς μάσκαρα από το σπίτι, κι άλλες δεν βάζουμε ποτέ. Άλλες φοράμε κόκκινο κραγιόν με πάθος, κι άλλες δεν έχουμε καν στο βαλιτσάκι με τα καλλυντικά. 

Και στην πασαρέλα επικράτησε η ίδια διάθεση. Άλλα μοντέλα εμφανίστηκαν με αϊλάινερ, κι άλλα χωρίς. Με γυμνά χείλη ή έντονα βαμένα. Όσο για τα μαλλιά, μόνο δύο κορίτσια δεν φορούσαν καπέλα, οπότε κι εδώ, όλα ταιριάζουν. Όλα είναι στο πρόγραμμα. Και δεν είναι. Στην τελετουργία της ομορφιάς, σίγουρα. 

Το αποτέλεσμα; Άλλα κορίτσια ήταν πιο αισθησιακά (γιατί το σέξι είναι μάλλον άχαρη σαν λέξη), και άλλα εντελώς απλά, με ανδρόγυνο στιλ. Και η πιο διαχρονική τάση ομορφιάς; 

To μήνυμα για τη σεζόν που διανύουμε; Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017; Nα είσαι ο εαυτός σου. Να είσαι εσύ. Είτε αν κάνεις τη χωρίστρα στη μέση, είτε στο πλάι. Είτε αν προτιμάς να βγαίνεις άβαφη, είτε με πούδρα σαν τις παρουσιάστριες των ειδήσεων. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr