Δέκα λάθη της μόδας που δεν θα θέλαμε να επαναλάβουμε

kits-gualia
ΤΡΙΤΗ, 07 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Μας αρέσει η μόδα και την ακολουθούμε πιστά. Ή κάπως έτσι. Υπάρχουν φορές όμως που παρασυρόμαστε από την ευκολία, την βιασύνη, τον ρυθμό της καθημερινότητας. Τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι, μήπως να ξανακοιταχτούμε στον καθρέφτη; της Σάντυς Τσαντάκη

1. Κολάν με καφτάνι. Κολάν γενικά. Με μακρύ σακάκι ή ζακέτα που δεν αποκαλύπτει πολλά, μπορεί να φορεθεί μετά τη γυμναστική, με μέτρο. Διαφορετικά, είμαστε τελείως εκτεθιμένες. Και δεν υπάρχει λόγος. Εναλλακτικά, δοκιμάστε το καφτάνι σας με γυμνά πόδια. 

2. Πλατφόρμες με φελλό ή οτιδήποτε σε σχοινί ή υλικό που χρησιμοποιούν οι πρόσκοποι. Αν σας αρέσει το συγκεκριμένο είδος αξεσουάρ, αναζητήστε κάτι σε ύφασμα, ξύλο, σατέν, δέρμα, κάτι που είναι ντυμένο με το ίδιο υλικό από το λουράκι μέχρι το τριγωνικό τακούνι. Ο φελλός είναι ένα εξαιρετικά φθηνό υλικό που δεν φαίνεται ωραίο σε τόσο γενναιόδωρες δόσεις. 

3. Τζιν βερμούδες και σορτσάκια με ξέφτια και τρύπες. Εκτός κι αν είστε 18 χρονών. Αντε μέχρι 20. Ειδικά εκείνα τα σορτς που μοιάζουν τόσο ταλαιπωρημένα κια «γυμνά», καλό είναι να τα αποφεύγουμε, εκτός κι αν ο προορισμός είναι ένα νησί της άγονης γραμμής. 

4. Λινές παντελόνες με ασορτί πουκαμίσες, πάντα ξεχειλωμένες, γιατί δεν γίνεται διαφορετικά. Αν δεν νιώθετε στα καλύτερα σας, αγοράστε ένα μακρύ λευκό ή μαύρο κλασικό φόρεμα και ανανεώστε το με μια εντυπωσιακή ζακέτα, για να τραβήξει την προσοχή στα σωστά σημεία. 

5. Τι-σερτ με λογότυπα, παλιμπαιδιστικά, μπλούζες με στρας, φτερά, πέρλες, πούλιες, παγιέτες, ό,τι έχετε ευχαρίστηση. Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από μια μπλούζα σε έντονη απόχρωση με όμορφο ντεκολτέ.

6. Γυαλιά μάσκες. Δεν είναι μόνο ότι καλύπτουν το μισό σας πρόσωπο, αλλά δεν φοριούνται εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία. Η αλήθεια είναι πως και τότε ακόμη δεν κόλακευαν τις γυναίκες, απλώς είχαν γίνει μόδα, για να φαίνονται υπερμεγέθη τα λογότυπα των σχεδιαστών στο πλάι του σκελετού. 

7. Παρεό. Ξεπερασμένο. Αγαπημένο ναι, αλλά έχει αντικατασταθεί χρόνια τώρα, από πετσέτες διπλής όψεως, σε εντυπωσιακά εμπριμέ, που στρώνονται αυστηρά στην άμμο, τυλίγουν το σώμα μας, αλλά δεν πηγαίνουν για φαγητό στο εστιατόριο πάνω από το μαγιό. 

8. Σανδάλια χωρίς τέλειο πεντικιούρ. Αποκρουστικό. Σανδάλια με στολίδια, ξεπερασμένα. Επιλέξτε το πιο απλό ζευγάρι, αρχαιοελληνικό, στο χρώμα του δέρματος, και βάψτε τα νύχια σας στο κλασικό κόκκινο. Ούτε κοραλί, ούτε γαλλικό. Δείτε την αντίθεση, και χαμογελάστε. 

9. Μαγιό τάνγκα, τόπλες ή μονοκίνι. Όσο καλλίγραμμο κι αν είναι το σώμα μας, δεν πηγαίνουμε στην παραλία για να κάνουμε επίδειξη. Όσο πιο ντυμένο είναι το σώμα μας, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα. Για αλλαγή, επενδύστε (ή ξεθάψτε) ένα ρετρό ολόσωμο.  

10. Μακό μπλούζες και φορέματα, σαν αυτά που φορούν τα παιδάκια όταν παίζουν με τα κουβαδάκια τους, για να μην καούν από τον ήλιο. Εναλλακτικά, βρείτε μια στολή. Τη στολή του καλοκαιριού. Κάτι λευκό. Ένα λευκό, νεορομαντικό φόρεμα, ακόμη κι ένα διάφανο, κλασικό φόρεμα από το Μοναστηράκι, για να σας βγάλει ασπροπρόσωπη, σε κάθε ανέμελη εμφάνιση. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr