Ιδέες για απολαυστικό και υγιεινό party food

ntomatinia-finger-food
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Οι έξοδοι σε εστιατόρια κάθε εβδομάδα δεν είναι εύκολη απόφαση με την κρίση που πλήττει την τσέπη όλων. Οι φιλικές συγκεντρώσεις στο σπίτι, από την άλλη, είναι πιο άμεσες, πιο οικείες και πιο οικονομικές πολλές φορές. Αν στην επόμενη συγκέντρωση δεν θέλετε να παραγγείλετε σουβλάκια και επιθυμείτε να φτιάξετε υγιεινά φαγητά που θα εντυπωσιάσουν τους πάντες, πάρτε μερικές ιδέες.

Μουσική, Εικαστικά, Βιβλίο και όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης 

Finger food με πολύχρωμα ντοματίνια
Κόψτε τα πολύχρωμα ντοματίνια σας κάθετα σε 3 ίσα μέρη, καθαρίζοντας τις άκρες του και περάστε τα σε οδοντογλυφίδες ή ξυλάκια με κατσικίσιο τυρί. Μπορείτε να φτιάξετε και ντιπ χρησιμοποιώντας μισό φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί, ¾ του φλιτζανιού ελαφριά μαγιονέζα, ψιλοκομμένο σκόρδο και αλάτι και να γεμίσετε το ντοματίνι σας με αυτό.

Γαρίδες με καρύδα
Τώρα που ο καιρός ανοίγει και το καλοκαίρι πλησιάζει, τα θαλασσινά αποτελούν καλή ιδέα. Δοκιμάστε να ψήσετε γαρίδες αντί να τις τηγανίσετε, έτσι ώστε να κόψετε θερμίδες, αλλά να αποφύγετε και τα λαδωμένα χέρια σε όσους τις τρώνε. Δοκιμάστε να πασπαλίσετε με νιφάδες καρύδας για πιο εξωτική χροιά.

Υγιεινή πίτσα από κουνουπίδι
Μπορείτε να μειώσετε τους κακούς υδατάνθρακες της πίτσας, φτιάχνοντας βάση από κουνουπίδι. Πώς; Βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων 2½ φλιτζάνια κουνουπίδι να μαλακώσει και στη συνέχεια αναμείξτε το με 1 ελαφρώς χτυπημένο αβγό και 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα. Απλώστε τη ζύμη σας σε ένα ταψί πίτσας, προσθέστε τόπινγκ λαχανικών και ψήστε.

Σπιτικά πατατάκια
Αντί να αγοράσετε πατατάκια απ’ έξω, «πνιγμένα» στο λάδι και το αλάτι, φτιάξτε τα δικά σας. Κόψτε πολύ λεπτές φέτες από τις πατάτες σας, απλώστε τες σας λαδόκολα, πασπαλίστε με ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ψήστε στους 220 βαθμούς μέχρι να γίνουν τραγανές. Στο τέλος πασπαλίστε με πάπρικα. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε τσιπς καρότου, γλυκοπατάτας κ.ο.κ.

Φρουτένια finger food
Όσο πιο πολύχρωμα, τόσο πιο εντυπωσιακά, γι’ αυτό δοκιμάστε να φτιάξετε και με finger food φρούτα εποχής. Φράουλες, κομμάτια μήλου, μπανάνας, αχλαδιού, κεράσι ή και ροδάκινο, σταφύλι κ.ο.κ. αργότερα το καλοκαίρι είναι ιδανικές επιλογές. Για να τα συνοδέψετε, φτιάξτε ένα γλυκό ντιπ με 1 φλιτζάνι γιαούρτι, το οποίο θα αναμείξετε με ¼ του φλιτζανιού μέλι και αν θέλετε προσθέστε μοσχοκάρυδο, κανέλα ή γαρίφαλο για άρωμα.

Πρωτεϊνούχα σοκολατένια μπισκότα
Αν αναρωτιόσασταν πώς γίνεται να φτιάξει κανείς υγιεινά σοκολατένια μπισκότα, ιδού η απόδειξη: φτιάξτε τη ζύμη τους με ρεβίθια ή φασόλια, τα οποία θα μουλιάσετε, θα βράσετε και θα τα κάνετε πουρέ. Προσθέστε τους λίγο εκχύλισμα βανίλιας, σιρόπι αγαύης και φιστικοβούτυρο και στο τέλος ανακατέψτε με τσιπς σοκολάτας. Ψήστε και δείτε αν θα παρατηρήσει κανείς τη διαφορά.