Το μπλε βελούδο της άνοιξης ήρθε για να μείνει

beloudo-kolaz
ΤΡΙΤΗ, 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Είναι απαλό, μαλακό, αγκαλιάζει το σώμα μας, και δεν θυμίζει σε τίποτα πλέον το πιο άκαμπτο θεατρικό ύφασμα της μόδας. Το βελούδο της νέας σεζόν έχει ανανεωθεί και μπορεί να φορεθεί με όλα. Ακόμη και με τζιν; της Σάντυς Τσαντάκη

Τη στιγμή που oι σχεδιαστές, όχι απαραίτητα μόνο οι δημιουργοί αξεσουάρ, μπαίνουν στον πειρασμό να σχεδιάσουν βελούδινες μπότες, είδαμε στην πασαρέλα ακόμη  και βελούδινα γιλέκα αλλά και πιτζάμες, και φορέματα που σκουπίζουν το πάτωμα,,.

Αγαπημένα σατέν παντελόνια να γίνονται θεατρικά κοστούμια με (ή χωρίς) τσέπες και σύγχρονες θεατρικές υπερπαραγωγές με αρχή μέση και τέλος. Αν αλλάζει κάτι (ακόμη) στο βελούδο, αυτό είναι οι αποχρώσεις του. 

Ρομαντικό μπαρόκ; Μπορείτε να το πείτε κι έτσι. Βελούδινο άγγιγμα σίγουρα. Ειδικά όταν γυναίκες με αρκετούς «οπαδούς» φωτογραφίζονται τελευταία με τα αγαπημένα τους βελούδινα ρούχα, η τάση μοιάζει να αποκτά επιδημική διάθεση.

Ποιες είναι αυτές; H Kendall Jenner με χρυσό ντραπέ μίνι φόρεμα. Η Victoria Beckham κάνοντας την ανατροπή. Η Rita Ora και η Amy Adams με Tom Ford σε κάθε τους εμφάνιση, η πληθωρική Lady Gaga όταν θέλει να ηρεμήσει και να κατευνάσει τα πνεύματα, το μοντέλο Lily Donaldson με μαύρο γιατί έτσι της είπε ο στυλίστας της.

Προσωπικά μου αρέσει πολύ το πράσινο βελούδο, ειδικά όταν είναι κοστούμι σε στιλ πιτζάμας, σαν αυτό που είδα να φοράει η Olivia Palermo αλλά και η Eva Herzigova στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, σε ανοιχτό καφέ. Σοκολάτα γάλακτος. Η Νicole Kidman εμφανίστηκε με Armani Prive μάξι μαύρο φόρεμα. Και ντεκολτέ. 

Καλύτερη εκδοχή, αυτή της Victoria Beckham με λευκό πουκάμισο (σήμα κατατεθέν) και βελούδινη πλισέ φούστα με κίνηση σε πράσινη ανοιχτή απόχρωση. Όχι λαχανί. Απλά βελουτέ… 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr