Εσείς τι φοράτε; Μαύρο ή καφέ αϊλάινερ;

kiera-knightley
ΤΡΙΤΗ, 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Noμίζουμε ότι βαφόμαστε σωστά. Έχουμε βρει τη δική μας τελετουργία με τα χρόνια, και την επαναλαμβάνουμε καθημερινά με μαθηματική ακρίβεια. Μήπως ήρθε η στιγμή να αλλάξουμε μικρές (ή μεγάλες) πινελιές; της Σάντυς Τσαντάκη

To έχω παρατηρήσει. Πως αλλάζει το βλέμμα ανάλογα με το πως έχει μια γυναίκα βαμμένα τα μάτια της. Αν είναι γατίσιο το μάτι, ή σαν αυτό της αλεπούς. Αν φοράει μαύρο μολύβι μέσα στο μάτι, μοιάζει πιο αγριεμένη. 

Αν πηγαίνει η γραμμή προς τα πάνω και αρκετά πιο έξω, θυμάσαι την Αmy Winehouse. Και σιγοψιθυρίζεις ενοχικά σχεδόν το Back to Black.

Είναι εντυπωσιακό πάντως και αξίζει να πειραματιστούμε. Και να δοκιμάσουμε αντί για μαύρο μολύβι ή αϊλάινερ, να μακιγιαριστούμε με καφέ, σκούρο καφέ, σοκολατένιο. Και το αντίθετο.

Για αρχή, θα παρατηρήσουμε τις ηθοποιούς και τις τραγουδίστριες, τα πρόσωπα που αναγνωρίζουμε και ακολουθούμε. Σίγουρα η εύκολη λύση είναι το μαύρο. Κι αν τονίζει περισσότερο τις ρυτίδες έκφρασης; Αν όντως μας αγριεύει;

Moυ αρέσει πολύ το στιλ βαμμένης-άβαφης. Όχι ότι το πετυχαίνω. Ή είναι εύκολο να το πετύχεις. Αλλά είναι το απόλυτα επιθυμητό αποτέλεσμα. Για όλες μας. Η Κate Winslet είναι καλύτερη με καφέ, όπως και η Taylor Swift. Toνίζονται καλύτερα τα μάτια τους.

Στην περίπτωση της Sofia Vergara που έχει μελί μάτια, είναι μάλλον προτιμότερο το μαύρο, γιατί το καφέ χάνεται και μοιάζει σα να μην είναι καν βαμμένη. Αλλά και στην Penelope Cruz ταιριάζει το μαύρο πιο πολύ. Ίσως επειδή είναι καστανή.

Γενικά, το καφέ αϊλάινερ είναι πιο ταιριαστό στις μελαχρινές, και το μαύρο στις ξανθές, για την αντίθεση, χωρίς όμως να υπάρχει κανόνας. Η Beyonce είναι πιο εντυπωσιακή με μαύρα, τονισμένα μάτια και άβαφα χείλη, όπως και η Εva Mendes. Τελικά, το καφέ είναι πιο φυσικό και το μαύρο, πιο δραματικό. Για drama queens του σήμερα. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr