Όταν η Πεντάμορφη και το Τέρας κυκλοφορούν ανάμεσα μας

beauty-and-the-beast
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Πρώτα ήταν το La La Land. Και τώρα μια ταινία κινουμένων σχεδίων για παιδιά, που ζωντανεύει με ηθοποιούς, γίνεται σημείο αναφοράς στην πασαρέλα, στο δρόμο, στη ντουλάπα μας. Μήπως είστε εσείς η επόμενη Πεντάμορφη; της Σάντυς Τσαντάκη

Eυτυχώς το Τέρας δεν έχει κάνει ακόμη την εμφάνιση του. Είναι διασκεδαστικό όμως να διαπιστώνει κανείς τι κρύβεται πίσω από τις τάσεις, τα χρώματα, τη διάθεση κάθε σχεδιαστή. Κι όταν συνειδητοποιείς ότι ένα φιλμ όπως η Πεντάμορφη και το Τέρας μπορεί να εμπνεύσει έναν δημιουργό κι εμάς που αναζητούμε πάντα μια δεύτερη ανάγνωστη στο ίδιο θέμα. 

Μουσική, Εικαστικά, Βιβλίο και όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης 

Η Εmma Watson με ρομαντικά, πιασμένα μαλλιά και ασορτί μακιγιάζ, χορεύει ανέμελη στο φιλμ με ένα υποτονικό κίτρινο φόρεμα σχεδιασμένο για βαλς. Τούρτα, με φραμπαλάδες, και όγκο. Και λίγο μετά, εκτός γυρισμάτων, εμφανίζεται με Dior φόρεμα στην ίδια λογική, λαχανί αυτή τη φορά, παλιομοδίτικο, σαν από παραμύθι. 

Ο Alexis Mabille λανσάρει στην πασαρέλα αντίστοιχο φόρεμα, στην ίδια απόχρωση, λίγο πιο έντονη, με μέση, φιόγκο και άνοιγμα. Έτοιμο για νέες χορευτικές φιγούρες. Αρκετά πιο εντυπωσιακή είναι η πρόταση του Haider Ackermann, φανταστείτε ένα εκτυφλωτικό φόρεμα, μακρύ, αποκαλυπτικό, φωσφοριζέ. Αυτό μπορεί και να τρόμαζε το Τέρας. 

Γι’αυτό και η Jennifer Lopez που δεν φοβάται κανέναν εμπνεύστηκε από την Πεντάμορφη και το Τέρας για την εμφάνιση της σε μία ακόμη απονομή και τις Χρυσές Σφαίρες. Κίτρινο, μάξι, πληθωρικό και όποιος αντέξει.

Ποιες άλλες σταρ υποδύονται τις Πεντάμορφες; Emma Stone, κάθε φορά. Και δικαίως. Η Rihanna, σαν πριγκίπισσα που έχασε τον θρόνο της. Η Reese Witherspoon που έχει κολλήσει στη δεκαετία του 80, με στράπλες δημιουργίες, σκίσιμο, χέρι στη μέση. Η Jessica Chastain και η Lea Seydoux γιατί ένα παραμύθι δεν είναι ποτέ αρκετό. Και το Τέρας; Ευτυχώς  (ακόμη) φοράει κοστούμι. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr