Θέλετε να ακούσετε για πρώτη φορά το δέρμα σας;

proionta-omorfias
ΤΡΙΤΗ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Έχει συμβεί σε όλες μας. Δοκιμάζουμε ένα καινούργιο προϊόν και λίγο μετά διαπιστώνουμε πως κάτι δεν πάει καλά. Κι όμως επιμένουμε. Πώς θα καταλάβουμε ποιο προϊόν ταιριάζει τελικά στο πρόσωπα μας ή στο σώμα μας και δεν πρέπει να ξανανοίξουμε; της Σάντυς Τσαντάκη

1. Όταν μιλάει το δέρμα μας, εμείς οφείλουμε να το ακούμε. Η φαγούρα είναι σίγουρα ένα πρώτο σημάδι. Και είναι κάτι που πρέπει να δούμε με προσοχή, να το αντιμετωπίσουμε γιατί αργότερα μπορεί να εξελιχτεί σε αλλεργία και να μην ξέρουμε τι να κάνουμε. Οπότε, σταματάμε αμέσως την χρήση και μιλάμε με δερματολόγο.

2. Πόνος. Αν αισθανόμαστε ότι το δέρμα μας ...τραβάει, τότε αυτό είναι σημάδι ότι το σώμα μας αρχίζει να αντιδρά.. Υπάρχει κάποια μόλυνση ή να γίνεται κάποια αντίδραση.  

3. Ερυθρότητα, κοκκινίλα, αλλαγή χρώματος. Εδώ δεν χρειάζεται να είσαι μάντης για να το καταλάβεις. Κάτι που πιθανότατα θα συνοδευτεί από έντονη φαγούρα και ενδεχομένως πόνο, και ίσως αυτό να σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε ένα προϊόν για αρκετό καιρό και ήρθε η στιγμή να κάνουμε ένα διάλειμμα.

4. Φουσκάλες, μικρές ή μεγάλες, όταν το δέρμα μας αρχίσει να γίνεται ανάγλυφο, εμείς φυσικά αρχίζουμε να ανησυχούμε και το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτούμε είναι τι  προϊόν βάλαμε πρόσφατα. Γιατί σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Κλείνουμε το καπάκι, κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, δεν πανικοβαλόμαστε αλλά συμμορφωνόμαστε. Για τέτοια είμαστε; 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr