Μια ωραία πεταλούδα, και στη διακόσμηση

maures-petaloudes
ΤΡΙΤΗ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Μας αρέσει η άνοιξη, ειδικά μετά από έναν δύσκολο χειμώνα, δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από τα να προσπαθούμε να βρούμε τρόπους, εύκολους και ανέξοδους, για να φέρουμε την άνοιξη μέσα μας. Στη ζωή μας, στο σπίτι μας, στην καθημερινότητά μας. Πώς; Με πέντε έξυπνες κινήσεις. της Σάντυς Τσαντάκη

1. Πες το με ένα χαλί. Ασπρόμαυρο, χειροποίητο, έθνικ, μικρό, μεγάλο, δεν έχει σημασία. Αρκεί να το ερωτευτούμε με την πρώτη ματιά. Και να το τοποθετήσουμε στο σωστό σημείο για να το βλέπουμε ξανά και ξανά και να μην ξεχνάμε αυτό το πρώτο συναίσθημα. 

2. Τυπώστε μια εικόνα που σας αρέσει. Για να τη μεγεθύνετε και να γίνει ένα έργο τέχνης που κανείς άλλος δεν θα έχει. Μπορεί να είναι μια ζωγραφιά, μια φωτογραφία, ένα εικαστικό. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν, το ίδιο κι εσείς. 

3. Τοποθετήστε πεταλούδες σε διαφορετικές αποχρώσεις στο τραπέζι. Για τις χαρτοπετσέτες. Ή έτσι απλά, σαν διακοσμητικά στοιχεία. Μπορούν να μείνουν εκεί μέχρι τον επόμενο χειμώνα. Και να κάνουν ...παρέα με τα κοχύλια. Σε λίγο. 

4. Αναζητήστε τραπεζομάντηλα με χρωματιστά μοτίβα. Αν δεν βρίσκετε εύκολα, βρείτε το ύφασμα και φτιάξτε το μόνες σας. Και αν δεν μπορείτε να διαλέξετε, κόψτε και μικρότερα κομμάτια, από αναπάντεχα υφάσματα για σουπλά και υφασμάτινες πετσέτες. Εγώ θα έβαζα και πον-πον… 

5. Έχετε δει δίσκους με πεταλούδες; Για πρωινό στο κρεβάτι ή σερβίρισμα; Kούπες για ζεστή σοκολάτα; Πεταλούδες σε υφασμάτινες κουρτίνες; Διάφανες σαν ζωντανές; Μάλλον δεν έχετε κοιτάξει με ανοιξιάτικη διάθεση. Γιατί (και) οι πεταλούδες είναι μέσα μας. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr