Μαθαίνοντας καινούργιες λέξεις στην Εβδομάδα Ελληνικής Μόδας

zappeio-moda
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Δεν έχω χάσει διοργάνωση. Ούτε μία σεζόν. Κάθε φορά το στοίχημα αλλάζει, τα ονόματα των σχεδιαστών κάνουν παρέλαση, μαζί με τα μοντέλα. Κι αυτή τη φορά; Πήγα στη συνέντευξη Τύπου για να είμαι ετοιμοπόλεμη. της Σάντυς Τσαντάκη

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Athens Xclusive Designers Week. Εφτά ημέρες, για την ακρίβεια, τέσσερις. Από τις 31 Μαρτίου μέχρι τις 3 Απριλίου οι Έλληνες σχεδιαστές (που δεν θα είναι στο Madwalk με μούσες τραγουδίστριες) θα παρουσιάσουν συλλογές για το καλοκαίρι που έρχεται ή για τον χειμώνα του 2018, ανάλογα με το τι θέλουν να επικοινωνήσουν με το κοινό τους.

Και να πουλήσουν.

Δεν είναι μέρες για πειραματισμό. Άλλοι έχουν ταλέντο στα μποέμ, ανοιξιάτικα ρούχα, κι άλλοι στα νυφικά και τα ρούχα πίστας. Ο καθένας στο είδος του. Στην 21η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας θα δούμε ανδρικά, γυναικεία ρούχα, αξεσουάρ, θα λάβουμε μέρος σε διαγωνισμούς, θα αναγνωρίσουμε νέα ταλέντα, θα τα ψηφίσουμε, θα δούμε πως σκηνοθετούν την πασαρέλα δύο Καναδοί σούπερσταρ του εμπορικού πρετ-α-πορτέ, οι DSQUARED2, και θα οργανώσουμε πάρτι προς τιμήν τους με θέα την Ακρόπολη (τρέμε Gucci), θα φορέσουμε κοσμήματα και ωραία ρούχα, θα φωτογραφηθούμε, θα περάσουμε καλά.

Αυτό είναι το στοίχημα για την ώρα. Η ελληνική μόδα αντέχει, συνεχίζει να παράγει όνειρο, είναι όρθια, περπατάει. Θα έρθουν δημοσιογράφοι και φωτογράφοι από το εξωτερικό, αλλά και αγοραστές, λίγοι και καλοί, εξουθενωμένοι από τον μαραθώνιο των Εβδομάδων Μόδας που έχει προηγηθεί στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, το Μιλάνο και το Παρίσι.

Νέες αφίξεις στον χώρο της γεύσης, κριτικές εστιατορίων και όλα τα γαστρονομικά νέα

Επόμενος προορισμός λοιπόν, Αθήνα. Παρασκευή, με λάμψη.  Σάββατο, οι πρωτοπόροι. Κυριακή, οι διάδοχοι. Δευτέρα, το φινάλε. Ελληνική μόδα και εξωστρέφεια, ελληνική μόδα και φιλανθρωπία, μόδα και βραβείο κοινού. Οι εκπλήξεις είναι στο πρόγραμμα. Θα εμφανιστούν και μοντέλα που έγιναν γνωστά την εποχή που η ελληνική μόδα δημιουργούσε αίσθηση σε ξενοδοχεία, μουσεία, απρόσμενους χώρους, αλλά και στο Ζάππειο.

Και οι σχεδιαστές; Από τον Βασίλη Ζούλια και την semi-couture κολεξιόν του μέσα στον Εθνικό Κήπο μέχρι τον Λάκη Γαβαλά και τις .LAK πιτζάμες του, την Ορσαλία Παρθένη που εμπνέεται από το Interstellar, την Celia Dragouni και την Evi Grintela που σχεδιάζουν ρούχα για το αιώνιο καλοκαίρι, το χειροκρότημα είναι μάλλον δεδομένο. Τι θα θυμάμαι από την συνέντευξη Τύπου στο Σύνταγμα; Μια καινούργια λέξη που έμαθα. Glunge, ο τίτλος των DSQUARED2 για τη συλλογή του χειμώνα, όπως προκύπτει από το Glamour και το Grunge. Μήπως τελικά η Αθήνα είναι ο πιο Glunge προορισμός διεθνώς; 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr