Xτυπήστε ξύλο και στη διακόσμηση

ksulino-trapezi
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Κι εκεί που νομίζουμε ότι όλα είναι θέμα αισθητικής, έρχεται μια νέα έρευνα για να αποδείξει πως υπάρχει ίσως μια επιλογή στο θέμα της διακόσμησης του σπιτιού που να μπορεί να βελτιώσει ακόμη και θέματα υγείας, σίγουρα να μας κάνει καλό. της Σάντυς Τσαντάκη

Είτε το πιστεύουμε, είτε όχι, όσο κι αν το θεωρούμε υπερβολή, τελικά φαίνεται πως ένα τραπέζι φτιαγμένο από ξύλο, οποιοδήποτε είδος ξύλου, μπορεί να μας κάνει περισσότερο καλό από όσο μπορούμε να φανταστούμε.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Και μπορεί να είναι όλα θέμα γούστου, αλλά και προϋπολογισμού, αλλά σίγουρα βοηθάει αν ξέρουμε τι κρύβεται πίσω από κάθε υλικό, για να το σκεφτούμε καλύτερα. Με ανοιχτό μυαλό. 

Ποιος σκέφτεται όταν αγοράζει τραπεζαρία ή όταν παίρνει τα μέτρα για τον πάγκο της κουζίνας τι θα ωφελήσει την υγεία του; Μάλλον κανείς. Ή και να το τολμήσεις, μπορεί να σε περάσουν για τρελό. 

Σύμφωνα πάντως με το Planet Ark, οι επιλογές μας στη διακόσμηση του σπιτιού σχετίζονται άμεσα με το ευ ζην. Υπάρχουν υλικά πιο φιλικά στη ζωή μας και την καθημερινότητα μας, και άλλα που είναι από αδιάφορα έως βλαβερά, χωρίς όμως να επισημαίνονται ποια είναι αυτά. 

Το ξύλο λοιπόν. Ας φροντίσουμε να το έχουμε κοντά μας, σε γενναιόδωρες δόσεις. Γιατί έχει αποδειχτεί πως οι εργάτες έχουν λιγότερο στρες και είναι πιο παραγωγικοί, οι φοιτητές μαθαίνουν πιο εύκολα όταν βρίσκονται κοντά σε ξύλο, οι ασθενείς γίνονται πιο γρήγορα καλά μετά από μια χειρουργική επέμβαση, αναρρώνοντας δίπλα σε ξύλινα έπιπλα, ο κόσμος είναι πιο ευτυχισμένος και ήρεμος όπου επικρατεί το ξύλο. 

Χτύπα ξύλο. Ξανά και ξανά. Και γιατί είναι φιλικό στο περιβάλλον, όταν έχει κοπεί σωστά, και γιατί γίνεται καλύτερο όσο περνάει ο καιρός. Και μπορούμε να το δοκιμάσουμε ακόμη και σε χώρους του σπιτιού που δεν έχουμε συνηθίσει, όπως στο μπάνιο. Με μέτρο μόνο, για να μην θυμίζει ...σάουνα. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr