Αποτρίχωση για άνδρες

andra-soma-gumnasmenos-koiliakoi-apotrixosi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Η αντιαισθητική τριχοφυΐα αποτελεί ένα πρόβλημα που προβληματίζει εκτός από τις γυναίκες και τους άνδρες. Οι περιοχές που συνήθως τους απασχολούν είναι το στήθος, η πλάτη, ο αυχένας και η ωμοπλάτη.

Με τη μέθοδο αποτρίχωσης με Laser Alexandrite χρησιμοποιείται ενέργεια από ακτίνα Laser για να καταστραφεί ο θύλακας της τρίχας. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται τόσο από τον τύπο του δέρματος, όσο και της τρίχας καθώς και το χρώμα της. Θεωρείται πιο αποτελεσματικό στις σκούρες τρίχες, κατά προτίμηση σε λευκές επιδερμίδες, μιας και απορροφούν ευκολότερα την ενέργεια από το Laser. Η αποτρίχωση με laser είναι πιο αποτελεσματική σε κοντές, εμφανείς τρίχες και θεωρείται μια αρκετά ασφαλής μέθοδος. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας φοράτε ειδικά γυαλιά, για να αποφευχθεί η επαφή των ματιών με τις ακτίνες του laser που μεταδίδονται στο δέρμα σας. Ίσως νιώσετε ένα ελαφρύ τσούξιμο ή ενόχληση, ενώ καμιά φορά γίνεται χρήση τοπικής αναισθητικής αλοιφής, για να μειωθεί το αίσθημα αυτό κατά την εφαρμογή.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Η διάρκεια της διαδικασίας και ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την έκταση της περιοχής στην οποία γίνεται η θεραπεία, τον τύπο του δέρματος και της τρίχας, καθώς κι από το πόσο έντονη είναι η τριχοφυΐα που εμφανίζεται. Συνήθως χρειάζονται αρκετές επαναλήψεις της θεραπείας επάνω στην ίδια επιφάνεια για να διασφαλιστεί ότι οι τρίχες δεν θα ξαναεμφανιστούν. Γενικά, η θεραπεία laser αποτελεί μια ασφαλή μέθοδο αποτρίχωσης που σπάνια εμφανίζει επιπλοκές. Βασικό πλεονέκτημά της είναι ότι απαλλάσσει μια για πάντα άνδρες και γυναίκες από άλλες επίπονες και χρονοβόρες διαδικασίες αποτρίχωσης.

Ταυτόχρονα με το λέιζερ, στην περιοχή εφαρμόζεται και ένα ρεύμα παγωμένου αέρα, που φτάνει τους μείον 25 βαθμούς Κελσίου. Θα παγώσετε λίγο, στόχος όμως είναι να μην πονέσετε. Μετά τη θεραπεία, μπορεί να κοκκινίσει λίγο η περιοχή, αυτό όμως διαρκεί μερικές ώρες. Μετά το τέλος της εφαρμογής, εφαρμόζεται πάγος για 20 λεπτά και έπειτα μια κρέμα που περιέχει κορτιζόνη για να περιορίσει το πρήξιμο και το κοκκίνισμα.

Μετά την εφαρμογή της αποτρίχωσης με laser, καλό είναι ν’ αποφεύγεται η έντονη εφίδρωση, καθώς και η έκθεση στον ήλιο, χωρίς αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Συνιστάται ακόμα να αποφεύγετε οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να ερεθίσει ή να τραυματίσει το δέρμα στην περιοχή που έχει υποβληθεί σε αποτρίχωση. Τέλος απαγορεύονται, η χρήση σολάριουμ και άλλων μεθόδων αποτρίχωσης παράλληλα. Σημαντικό είναι επίσης πριν υποβληθεί κανείς σε αποτρίχωση με λέιζερ να βεβαιωθεί πρώτα ότι έχουν εξαφανιστεί τα ίχνη από το καλοκαιρινό μαύρισμα, προκειμένου να επιτευχθεί ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών & του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.