Πες μου πώς κοιμάσαι, να σου πω αν κάνεις ρυτίδες

oraia-koimomeni
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Δεν θα το φανταζόμασταν. Πως ακόμη και η στάση που κοιμόμαστε το βράδυ (ή το μεσημέρι) επηρεάζει τις ρυτίδες έκφρασης (και γήρανσης) στο πρόσωπό μας. Μήπως να γυρίσουμε (επειγόντως) ανάσκελα; της Σάντυς Τσαντάκη

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι έτσι ακριβώς κοιμόμαστε. Αλλά μάλλον θα πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες αν θέλουμε να έχουμε φρέσκα πρόσωπα όταν ξυπνάμε.

Οπότε. Θα πρέπει να αναθεωρήσουμε. Και να προσπαθήσουμε, από σήμερα κιόλας το βράδυ, (και μέχρι το ξημέρωμα), να αλλάξουμε στάση σώματος στον ύπνο μας. 

Τι σημαίνει αυτό; Nα σταματήσουμε να αγκαλιάζουμε το μαξιλάρι για αρχή. Και να κοιμόμαστε στο πλάι. Είναι προτιμότερο να κοιμόμαστε είτε ανάσκελα, είτε μπρούμητα. Πάντως όχι πλάγια γιατί οι ειδικοί του ύπνου (και της υπνοθεραπείας) υποστηρίζουν πλέον, και ύστερα από μελέτες χρόνων, πως με αυτόν τον τρόπο προκαλούμε μικρές, ανεπαίσθητες πτυχώσεις στο δέρμα, που χτίζονται σιγά-σιγά, και εξελίσσονται σε ρυτίδες. 

Κι αυτό μάλλον δεν το θέλουμε. Αν θυμάμαι καλά από τις ταινίες κινουμένων σχεδίων, μόνο οι πριγκίπισσες όπως η Χιονάτη και η Ωραία Κοιμωμένη, κοιμούνται ανάσκελα. Και είναι μάλλον τρομακτικό. Αν σκεφτείς ότι θα κοιμάσαι για πάντα αφού φας ένα κόκκινο μήλο (μέχρι να σε φιλήσει ο πρίγκηπας) ή θα ξυπνήσεις σε 100 χρόνια. Από τώρα. 

Είναι λογικό όμως. Γιατί έχουμε συνηθίσει να κοιμόμαστε, και να ονειρευόμαστε, σε εμβρυακή στάση. Αν παρόλ'αυτά δεν μπορούμε να αλλάξουμε μια ρουτίνα δεκαετιών, μπορούμε να δοκιμάσουμε τουλάχιστον καλύτερη ενυδάτωση (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό), ή ακόμη και λάδι που σίγουρα θα βοηθήσει. Και μια μάσκα ομορφιάς. Ολονύχτια αυτή τη φορά. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr