Θέλετε να δείτε το σπίτι του Calvin Klein;

spiti-calvin-klein
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Για την ακρίβεια πώς έμοιαζε το σπίτι του Calvin Klein... Γιατί μόλις πουλήθηκε και οι αγοραστές απέκτησαν έναν παράδεισο που συνδυάζει πολυτέλεια και μινιμαλισμό. Δεν ζηλεύουμε. Το όνειρο ποτέ δεν πεθαίνει. της Σάντυς Τσαντάκη

Προσπαθώ να φανταστώ το σπίτι του Calvin Klein χωρίς να δω τις φωτογραφίες. Αποκλείεται να έχει έθνικ στοιχεία, φαντάζομαι ότι θα παίζει με το φως, θα έχει αφαιρετική διακόσμηση, θα είναι αποκλειστικά σχεδόν λευκό με έξυπνο ντιζάιν.

Νέες αφίξεις στον χώρο της γεύσης, κριτικές εστιατορίων και όλα τα γαστρονομικά νέα

Γιατί αν είσαι σχεδιαστής τόσα χρόνια, κι αν έχεις επιμείνει σε μια στιλιστική ταυτότητα, αποκλείεται και ο χώρος που μένεις να είναι διαφορετικός. Κι αν ο Calvin Klein λατρεύει τα χρώματα κι έπρεπε να πουλήσει το σπίτι του στο Μαϊάμι για να το συνειδητοποιήσουμε;

Aς μιλήσουν καλύτερα οι εικόνες. Τεράστια παράθυρα. Λευκές κουρτίνες. Παλιωμένα ντουλάπια σαν έργα τέχνης, ξύλινα, μεταφυσικά σχεδόν. Κρυφά μπάνια, κρυφές βρύσες, όλα κρυμένα στον τοίχο. Και στο πάτωμα. Ξύλινο φυσικά, ανοιχτόχρωμο, ματ. 

Ο διακοσμητής είναι Βέλγος: Αxel Vervoordt. Μινιμαλιστής, επίσης. Πέντε κρεβατοκάμαρες, εφτά μπάνια… Μεγάλοι χώροι, χωρίς χωρίσματα, ελεύθεροι, για να κάνεις πατίνια,  γυμναστική, συνέδρια, επιδείξεις μόδας, πάρτι.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Πόσα τετραγωνικά μέτρα; 5.800. Και για πόσα εκατομμύρια πουλήθηκε το σπίτι του Calvin Klein; Όχι δεν ήταν ευκαιρία. Για αρκετά εκατομμύρια. Με θέα την παραλία. 

Τι μας αρέσει; Η απλότητα. Που τελικά είναι και το πιο δύσκολο. Πως θυμίζει σπίτι σε νησί. Τα λινά, λευκά σκεπάσματα, η ομοιομορφία, το ξύλο με το λευκό, όπως και το πράσινο με το λευκό, η πισίνα που οδηγεί στον παράδεισο… Η πελώρια κουζίνα με το μαύρο πάτωμα και τον μαύρο πάγκο για να κάνουν αντίθεση με το λευκό στους τοίχους και τα ντουλάπια, τις ανοξείδωτες συσκευές, την πρασινάδα στα βάζα, τις προτομές σαν άποψη ντιζάιν κοντά στα παράθυρα. Ή θέλω να γίνω Calvin Klein στη θέση του Calvin Klein. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr