Mήπως ήρθε η στιγμή να ξεχάσουμε το σεσουάρ;

melaxroini-gunaika-mpanio-stegnoma-mallion-pistolaki
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Tα μαλλιά μας είναι ταλαιπωρημένα, θαμπά, κουρασμένα. Οι κομμωτές επιμένουν… Με τόσα προϊόντα μαλλιών μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Αρκεί να κάνουμε αποχή. Για λίγο. Από σίδερα και σεσουάρ. Και φυσούνες… της Σάντυς Τσαντάκη

Φωτογενείς γυναίκες που απαντούν διαρκώς σε ερωτήσεις για μυστικά ομορφιάς, βάζουν να παίζει διαρκώς η ίδια κασέτα: «Μην στεγνώνετε τα μαλλιά σας με σεσουάρ.»

Σταρ με κοντά μαλλιά όπως η Michelle Williams αλλά και η Jennifer Aniston που έγινε γνωστή από τα μαλλιά της, και όχι τόσο την ερμηνεία της στην τηλεόραση, επιμένουν να αφήνουν τα μαλλιά τους να στεγνώνουν φυσικά.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Κι αν φριζάρουν; Κι αν είναι ατίθασα; Υπάρχει λύση και γι'αυτό. Ειδικά τώρα που ο καιρός ανοίγει, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Και το αποτέλεσμα είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε. Μαλλιά που δεν είναι ούτε φουσκωτά, ούτε φλατ, σίγουρα όχι υπερβολικά δουλεμένα και στημένα.

Δηλαδή «μαλλιά κομμωτηρίου». Όσες το τολμούν λένε πως πρέπει να βρούμε το σωστό προϊόν, μια λοσιόν στυλιζαρίσματος, και να μην ασχοληθούμε άλλο. Όλα έχουν να κάνουν με τον τύπο των μαλλιών και το χρώμα.

Οπότε, αν τα μαλλιά μας είναι ίσια, πρέπει να βάζουμε μικρότερη δόση από ότι κι αν χρησιμοποιούμε. Αν είναι πιο σκούρα και η τρίχα πιο σκληρή, σίγουρα θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να την τιθασεύσουμε. 

Νέες αφίξεις στον χώρο της γεύσης, κριτικές εστιατορίων και όλα τα γαστρονομικά νέα

Το conditioner παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Καλύτερα να επιλέγουμε αυτό που δεν χρειάζεται ξέπλυμα με νερό και μπορούμε να το περάσουμε στα μαλλιά μας όσο ακόμη είναι βρεγμένα. 

Να μην ξεχάσουμε και λίγο λάδι στις άκρες, κι αν μας αρέσουν τα μαλλιά της Gisele Bundchen, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο σπρέι με θαλασσινό νερό για να αποκτήσουμε και κύματα… Κυματισμούς… Θάλασσα… Αλμύρα… Κι αν νιώθουμε ότι στεγνώνουν τα μαλλιά, υπάρχει και serum. Για λάμψη. Και ξηρό σαμπουάν, για να διορθώσουμε και να φρεσκάρουμε. Ποιος μίλησε για σεσουάρ; 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr