H Eυφροσύνη Βλάσση αγαπάει το τζιν και τους απρόβλεπτους συνδυασμούς του

eufrosuni-blassi
ΤΡΙΤΗ, 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Η νέα σχεδιάστρια από το Αίγιο που εμπνέεται από τη δεκαετία του '90 και πειραματίζεται με τζιν εμμονές, θα παρουσιάσει τη συλλογή της (New Designers Awards) την Κυριακή 2 Απριλίου στο Ζάππειο, στην Athens Xclusive Designers Week. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Εκεί θα συστηθεί στο κοινό της μόδας προηγούμενων και επόμενων δεκαετιών. Έχει ήδη ταξιδέψει από την Ελλάδα στη Γερμανία και από εκεί στην Αμερική. Και τώρα, σειρά έχει το ταξίδι στον χρόνο. 

Πώς αποφασίζει κανείς σήμερα να ασχοληθεί με τη μόδα στην Ελλάδα; 

Για να ασχοληθεί κάποιος με τη μόδα αυτή την περίοδο στην Ελλάδα πρέπει να την αγαπάει πάρα πολύ. Σίγουρα λόγω της οικονομικής κρίσης είναι δύσκολο να καταφέρεις να βιοποριστείς από αυτή, αλλά πάντα υπάρχει λίγος χώρος αν το θέλουμε αρκετά και το προσπαθούμε.  

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Σε τι διαφέρει η πρόταση σας από εκείνη των υπόλοιπων σχεδιαστών μόδας; 

Μολονότι η βιοτεχνία της μόδας αποτελεί ανταγωνιστικό περιβάλλον, δεν είναι κάτι στο οποίο πιστεύω, άρα δε δημιουργώ σύμφωνα με αυτό. Είναι ωραίο να παρακολουθούμε άλλους σχεδιαστές και να τους θαυμάζουμε, αλλά η δική μου πρόταση στηρίζεται στο προσωπικό μου γούστο. Δεν γνωρίζω τι διαφορετικό έχει από αυτό που προτείνουν οι υπόλοιποι σχεδιαστές μόδας, αλλά οι δημιουργίες μου αποτελούν ένα μικρό κομμάτι σ‘αυτό που ονομάζουμε μόδα.

Ποιους δημιουργούς, Έλληνες ή ξένους, θαυμάζετε και γιατί; 

Από τους αγαπημένους μου Έλληνες δημιουργούς είναι ο Βρεττός Βρεττάκος όπου είχα την χαρά να είμαι backstage στην πρώτη του επίδειξη στην Εβδομάδα Μόδας. Εντυπωσιάστηκα, όχι μόνο από τα λαμπερά και θηλυκά ρούχα του αλλά και για το πόσο προσιτός ήταν. Η συμπεριφορά του και η κίνησή του μέσα στον χώρο ήταν αξιοθαύμαστες.

Οutfit: Euphrosyne Vlassi, Styling: Odysseas Provatas, Photo: Marina Maru Dagre, Model: Galatea Karalouli.

Ποια είναι η γυναίκα (ή ο άνδρας) που έχετε στο μυαλό σας όταν δημιουργείτε ρούχα (και αξεσουάρ); 

Κοινός παρονομαστής είναι η άνεση. Τα άτομα που φοράνε ρούχα μου πειραματίζονται, δεν φοβούνται να συνδυάσουν υλικά μεταξύ τους. Από ethnic και ποικιλόχρωμα υφάσματα με διαφάνειες και δαντέλες μέχρι πιο σκληρά, όπως δέρμα και τζιν. Καλώς ή κακώς, οι ρυθμοί που ακολουθούμε είναι γρήγοροι, με συνέπεια να μας αναγκάζουν να προσαρμοζόμαστε σε διάφορες συνθήκες δίχως να έχουμε τον απαραίτητο χρόνο. 

Νέες αφίξεις στον χώρο της γεύσης, κριτικές εστιατορίων και όλα τα γαστρονομικά νέα

Τίτλος της συλλογής και σύνοψη του έργου που θα παρακολουθήσουμε στο Ζάππειο;

Ο τίτλος της συλλογής είναι ΤΛΣ και είναι εμπνευσμένη από τον αμερικανικό χορό αποφοίτων του γυμνασίου και από τις αδελφότητες που έχουν τα κολέγια στην Αμερική. Η  δεκαετία των '90s είναι η βασική επιρροή μου, μιας και είναι η δεκαετία που έζησα και ξεχώρισα ως αγαπημένη. Κυρίαρχο υλικό της συλλογής είναι το τζιν σε συνδυασμό με γούνες και σουέντ υφάσματα σε γήινες αποχρώσεις.

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr