Christina E. Vatsina: Mια μαθήτρια, σχεδιάστρια μόδας, στο Ζάππειο.

christina-vatsina
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Η Christina E. Vatsina είναι ακόμη μαθήτρια, μόλις 17 χρονών. Προσέχοντας να μην πάρει απουσίες στο σχολείο, σκηνοθετεί τη συλλογή της (New Designers Awards) την Κυριακή 2 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο για την AXDW. Πώς να βλέπει άραγε τη δεκαετία του '60 ένα κορίτσι που την έχει ζήσει μέσα από αφηγήσεις, λευκώματα, τραγούδια; της Σάντυς Τσαντάκη

Πώς αποφασίζει κανείς σήμερα να ασχοληθεί με τη μόδα στην Ελλάδα; 

Όταν κάποιος θέλει κάτι πολύ, τα καταφέρνει… Αυτό έγινε και με εμένα! Παρά το νεαρό της ηλικίας μου και τις υποχρεώσεις του σχολείου, κυνηγάω το όνειρό μου. Προφανώς η Ελλάδα περνάει δύσκολες ώρες. Αυτό όμως δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο για κάποιον που θέλει να πετύχει. Τουλάχιστον αξίζει να προσπαθήσει!

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Σε τι διαφέρει η πρόταση σας από εκείνη των υπόλοιπων σχεδιαστών μόδας;

Καμία γυναίκα δεν θα επένδυε σε κάτι πολύ ακραίο, ούτε πολύ πρωτοποριακό, ούτε πολύ συντηρητικό. Η συλλογή μου με σημείο αναφοράς τη δεκαετία του 60, προσπαθεί να ταιριάξει αρμονικά το παλιό με το καινούριο, ώστε να αποφευχθούν οι υπερβολές.

Ποιους δημιουργούς, Έλληνες ή ξένους, θαυμάζετε και γιατί; 

Ένας σχεδιαστής που θαυμάζω είναι ο Zac Posen, διότι αναδεικνύει τη θηλυκότητα μίας γυναίκας χωρίς υπερβολές. Επίσης, ο Jean-Paul Gautier θα πρέπει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους νέους σχεδιαστές, καθώς η δουλειά του ισορροπεί μεταξύ του ριζοσπαστικού και του συμβατικού. Ωστόσο και στη χώρα μας υπάρχουν αρκετοί σχεδιαστές άξιοι θαυμασμού, όπως η Μαίρη Κατράντζου και η Σοφία Κοκοσαλάκη, που αποδεικνύουν πως το ελληνικό στοιχείο παρά τις δυσκολίες που δέχεται, καταφέρνει να υφίσταται και να επιβάλλεται  στο χώρο της μόδας.

Ποια είναι η γυναίκα που έχετε στο μυαλό σας όταν δημιουργείτε ρούχα (και αξεσουάρ); 

Δεν υπάρχει πάντα συγκεκριμένο πρόσωπο στο μυαλό μου. Προσπαθώ να εμπνέομαι από την απλή, καθημερινή γυναίκα.

Τίτλος της συλλογής και σύνοψη του έργου που θα παρακολουθήσουμε στο Ζάππειο;  

O τίτλος της συλλογής μου είναι «White View». Η συλλογή μου έχει ως σημείο αναφοράς την δεκαετία του 60 με φορέματα ως το γόνατο σε γραμμή Α και αυστηρά ταγέρ με γεωμετρικά σχήματα, συνδυάζοντας και τη κλασική φινέτσα της εποχής με σύγχρονες και καινοτόμες τεχνικές. Το κοινό στο οποίο απευθύνεται η συγκεκριμένη συλλογή είναι η σύγχρονη γυναίκα ηλικίας 30 χρονών και πάνω, κανονικού αναστήματος, που η φινέτσα και το στιλ είναι στην καθημερινότητά της.

Νέες αφίξεις στον χώρο της γεύσης, κριτικές εστιατορίων και όλα τα γαστρονομικά νέα

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr