Γιατί η Ορσαλία Παρθένη δεν νοσταλγεί την πληθωρικότητα της ευμάρειας;

orsalia-partheni-portreto KAPLANIDIS
ΣΑΒΒΑΤΟ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

H Ορσαλία Παρθένη σκηνοθετεί το δικό της Interstellar κι εγώ ετοιμάζομαι να μετρήσω ρούχα που θα ήθελα να φορέσω τον επόμενο χειμώνα. Διαστρικά. Σε ένα ταξίδι από το 1970 μέχρι σήμερα με ασπρόμαυρη αισθητική, μινιμαλισμό, τεχνολογικά καινοτόμες υφές και ανατροπές. Μαύρο-άσπρο; Όχι απαραίτητα. Κάπου ανάμεσα στα αστέρια. Και το Ζάππειο. Athens Xclusive Designers Week, για να μην ξεχνιόμαστε. Σάββατο 1 Απριλίου (5.30μμ), χωρίς κανένα ψέμα. της Σάντυς Τσαντάκη

Τίτλος και σενάριο για την καινούργια συλλογή;

«You are Infinite». Και το σενάριο; Out of space για τη σεζόν A/W 2017, αναζητώντας μακρινά ουράνια σώματα και απόκοσμο αστρικό φως. Η συλλογή θέτει ερωτήματα για ζωή πέρα από τη γη. Αναδεικνύει την ανήσυχη προσωπικότητα του ατόμου και την διαρκή αναζήτηση για καινούργια σύνορα και μακρινούς κόσμους.

Ποιοι (και ποιες) πρωταγωνιστούν στο καστ; Και στο κοινό; Ποιοι σας εμπνέουν;

Οι περιπετειώδεις και ενδιαφέροντες άνθρωποι. Αυτοί για τους οποίους τα ρούχα είναι όχημα, όχι σκοπός.  Αυτοί που επιμένουν να είναι ο εαυτός τους.  Άνδρες και γυναίκες, μαζί και χώρια.

Μόδα τότε και τώρα. Τι νοσταλγείτε από το παρελθόν και τι απολαμβάνετε στο τώρα;

Νοσταλγώ τον ενθουσιασμό της αρχής αλλά απολαμβάνω την ωριμότητα του τώρα.  Σίγουρα δεν νοσταλγώ την πληθωρικότητα της ευμάρειας και αγαπώ τις σοφές, διαχρονικές επιλογές. 

Πρώτο και τελευταίο ρούχο. Τι θα έλεγαν αν μιλούσαν τα ρούχα που φέρουν την υπογραφή σας;

«Πόσα έχουμε περάσει μαζί»;  Σίγουρα τα ρούχα μου υπάρχουν σε έναν μεγάλο αριθμό από ντουλάπες και συχνά δεν πετιούνται πολύ εύκολα γιατί αντέχουν στο χρόνο, και κυριολεκτικά αλλά και στιλιστικά.

Η καλύτερη και η χειρότερη κριτική μέχρι σήμερα; Και αυτή που δεν έχει γραφτεί ή περιμένετε να ακούσετε;

Είναι τόσο υποκειμενική η κριτική…Επίσης δεν την αφήνω να με επηρεάζει γιατί ιδίως η θετική κριτική μας εφησυχάζει και δυστυχώς είμαι ανήσυχο πνεύμα.

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr