Θέλετε να μάθετε τι σημαίνει Εβδομάδα Ντιζάιν στο Μιλάνο;

design-milan
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Ξεκινάει σε λίγες ημέρες. Συμμετέχουν σχεδιαστές, διακοσμητές, αρχιτέκτονες, άνθρωποι με άποψη. Η αισθητική γιορτάζει στην Ιταλία. Άντε, και στα δικά μας. της Σάντυς Τσαντάκη

Φαντάζομαι ήδη τα δωμάτια. Τους λευκούς τοίχους. Τα χρυσά φώτα. Τις μπλε πολυθρόνες. Τους φουτουριστικούς καθρέφτες. Τα σκοτεινά (και φωτεινά) αντικείμενα του πόθου. 

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Κάθε εποχή τέτοιον καιρό, τον Απρίλιο, το Μιλάνο φιλοξενεί το Salone del Mobile με ό,τι ωραιότερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ντιζάιν, έτσι για να ονειρευόμαστε.

Λένε πως είναι τα Όσκαρ της διακόσμησης και μάλλον δεν έχουν άδικο, αν εξαιρέσει κανείς το κόκκινο χαλί. Όλα ξεκίνησαν το 1961 με μια έκθεση που δημιουργήθηκε για να προωθήσει τους πρωταγωνιστές της ιταλικής παραγωγής επίπλων και αξεσουάρ. 

Eduardo Perez
Και σήμερα εξελίχτηκε σε μια παγκόσμια εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν δημιουργοί από ολόκληρο τον κόσμο. Διαρκεί ακριβώς έξι μέρες και όλη η πόλη ζει στους ρυθμούς του ντιζάιν. 

Έπιπλα, φώτα, αξεσουάρ για το μπάνιο και την κουζίνα, καινοτομίες, νέες προτάσεις… Οι δημοσιογράφοι καταγράφουν και φωτογραφίζουν κάθετι καινούργιο και για πρώτη φορά και το κοινό μπορεί να έχει τη δική του άποψη.

Ζηλεύουμε. Θέλουμε κι εμείς. Μια Εβδομάδα Ντιζάιν στην Αθήνα. Ή αλλού, σίγουρα εντός. Μέχρι τότε μπορούμε να δανειστούμε ιδέες από τις 4 μέχρι τις 9 Απριλίου και να εμπνευστούμε για τον δικό μας χώρο. Είπαμε. Το όνειρο δεν κοστίζει απολύτως τίποτα. Ούτε καν ένα αεροπορικό εισιτήριο για Μιλάνο...

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr