Τι παγίδες «κρύβουν» οι σαλάτες

ceasars-salata-kaisara
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΜΑΙΟΥ 2017

Όσο το καλοκαίρι πλησιάζει, οι σαλάτες θα αποτελούν πάντα ένα δροσερό και εύκολο γεύμα για όσους θέλουν να χάσουν κιλά και να λεπτύνουν τη σιλουέτα τους. Μήπως, όμως, «κρύβουν» παγίδες;

Όλες οι παραστάσεις και οι πρωταγωνιστές τους, θεατρικά νέα, κριτικές και συνεντεύξεις

Κάποιες έτοιμες σαλάτες ίσως μοιάζει να αποτελούν ένα διαιτητικό γεύμα, η αλήθεια είναι, όμως, ότι μπορεί να μας εξαπατήσουν ως προς τον αριθμό των θερμίδων που περιέχουν. Αυτό, άλλωστε, έχει αποδειχθεί και σε παλιότερη αμερικάνικη μελέτη αλυσίδας εστιατορίων, η οποία έδειξε ότι μια σαλάτα του Καίσαρα, για παράδειγμα, μπορεί να περιέχει περίπου 600 θερμίδες, κυρίως λόγω του τηγανητού κοτόπουλου και του ντρέσινγκ, τα οποία μαζί μπορεί να αθροίζουν περίπου 400 θερμίδες.

Μόδα και Ομορφιά με προτάσεις και tips από τους ειδικούς του στυλ, Πάρτε ιδέες!

Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να αποφύγετε την αγαπημένη σας σαλάτα, απλώς να ξέρετε πώς να την καταναλώσετε. Αποφύγετε τα κρουτόν για να γλιτώσετε περίπου 60 θερμίδες, ζητήστε, αν γίνεται, το κοτόπουλο να μην είναι τηγανητό και προτιμήστε το ντρέσινγκ να είναι βινεγκρέτ μπαλσάμικο. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να καταναλώσετε μέχρι και 300 συνολικά λιγότερες θερμίδες.