Η πορτοκαλί σκιά είναι ξανά της μόδας

selena-gomez-orange
ΤΡΙΤΗ, 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Όλα ξεκίνησαν όταν η απόλυτη ποπ σταρ Selena Gomez επέλεξε να μακιγιαριστεί με πορτοκαλί αποχρώσεις για την άνοιξη. Και τώρα όλα τα κορίτσια που θέλουν να της μοιάσουν ψάχνουν να βρουν ακριβώς την ίδια απόχρωση. Στα μάτια. Και στα χείλη. Στα νύχια; της Σάντυς Τσαντάκη

Στη φωτογραφία που βλέπω η δημοφιλής τραγουδίστρια μάλλον το έχει παρακάνει. Φοράει πορτοκαλί στράπλες φόρεμα, πορτοκαλί μακριά σκουλαρίκια, σκιά, ψεύτικες βλεφαρίδες, ρουζ, γυαλιστερό κραγιόν. Ευτυχώς τα μαλλιά είναι τραβηγμένα πίσω…

Κι εμείς; Τι μπορούμε να δοκιμάσουμε έστω; H αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη απόχρωση ταιριάζει ιδιαίτερα στις μελαχρινές και στα ζεστά, καστανά μάτια.

Και να ξεχάσουμε για λίγο σκιές που έχουμε βαρεθεί να απλώνουμε στα βλέφαρα ξανά και ξανά, μπεζ, καφέ, γήινες, γκρι και να δοκιμάσουμε για αλλαγή κάτι πιο φωτεινό.

Η νέα τάση του μακιγιάζ επιμένει στην μονοχρωμία και την συνέπεια. Είναι κι αυτή μια άποψη. Για την απαραίτητη αντίθεση (με το φόρεμα κυρίως) τα νύχια βάφτηκαν σε μια όμορφη μπλε απόχρωση, σχεδόν μπλε ιλεκτρίκ. Ό,τι πείτε. Γιατί αν έβαφε και τα νύχια της πορτοκαλί, το αποτέλεσμα θα ήταν εξαιρετικά βαρετό, ενώ τουλάχιστον τώρα έχει ένα εικαστικό, νοσταλγικό, παρελθοντολογικό εφέ, κάτι από δεκαετία του 80 με κάτι από το 2017, και την φιλοσοφία, «Anything Goes.»

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr