Κόσμημα και φιλανθρωπία. Όταν η μόδα ενώνει δυνάμεις

kosmima-3
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Είχαμε καιρό να δούμε μια τόσο καλοσκηνοθετημένη προσπάθεια. Σχεδιαστές κοσμημάτων, νέοι, καταξιωμένοι, παλιοί, ταλαντούχοι, σχεδίασαν από ένα κόσμημα για να δημοπρατηθεί και τα έσοδα από την πώλησή του να διατεθούν για καλό σκοπό. Ενδιαφέρεστε να μάθετε κι άλλες πληροφορίες; της Σάντυς Τσαντάκη

Οι παραστάσεις που ρίχνουν αυλαία και πώς δεν θα χάσεις καμιά!

Πήγα στα εγκαίνια την Τρίτη το βράδυ. Έκθεση κοσμημάτων, ένα φιλανθρωπικό πρότζεκτ με τίτλο «Designer Jewelry.» Στο One Athens. H Mαρίνα Βερνίκου στην υποδοχή, ως ψυχή και οικοδέσποινα της Creaid, όπως Create to Aid, με στόχο τη δημιουργία ενός κλειστού χώρου μέσα στο νοσοκομείο Παίδων Π&Α Κυριακού με κέντρο το παιχνίδι. 

J.Makris
Υπάρχει το site (www.creaid.com) με κάθε κόσμημα, φωτογραφημένο και την τιμή εκκίνησης (που αντανακλά το 50% της λιανικής τιμής) για όσους θέλουν να κάνουν τη δική τους προσφορά (μέχρι τις 7 του μηνός), και μια πολυτελής έκδοση, ένας κατάλογος με 100 κοσμήματα. 

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Μανικετόκουμπα και σκουλαρίκια, βραχιόλια, δαχτυλίδια, παντατίφ, μενταγιόν, μάτια, πολλά μάτια… Ευθείες και καμπύλες, μονόκεροι, καρφίτσα για τα μαλλιά, διαμάντια και τανζανίτης, ρουμπίνια και ζαφείρια...

Ποια ξεχωρίζω; Το κολιέ της Δάφνης Βαλέντε σε σχήμα Ακάνθου, σε Art Nouveau στιλ. Το δαχτυλίδι του Γιάννη Σεργάκη. Το διπλά επιχρυσωμένο μπρούντζινο μουστάκι του Λάκη Γαβαλά, πάντα με χιούμορ και σαρκαστική διάθεση, σε ένα σύγχρονο έργο τέχνης εμπνευσμένο από την ελληνική επανάσταση του 1821. Τα κίτρινα χρυσά μανικετόκουμπα Amberly Cross με την υπογραφή και τη ματιά του Δημήτρη Δαμάσκου με την έξυπνη ονομασία, Alone Together. 

Νέες αφίξεις στον χώρο της γεύσης, κριτικές εστιατορίων και όλα τα γαστρονομικά νέα

Τα εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία σκουλαρίκια της Έλενας Σύρακα. Το αναγεννησιακό δαχτυλίδι της Danai Giannelli. Kessaris και Circles of Love από το εξώφυλλο του καταλόγου. Marmarometry και το κολιέ Phyllis από την ελληνική μυθολογία με επιπλατινωμένο μάρμαρο Θάσου και ροζ ζαφείρια με γλυπτική στο χέρι.

Μinas και Pathos, ασύμμετρες αλυσίδες από την Σοφία Κοκοσαλάκη, και 3 Μοίρες να εμπνέουν ένα κολιέ με ιστορία από τις Zeus+Dione σε ένα κόσμημα με ονομασία The Triangle, συμβολίζοντας την ζωή και την ευημερία. Κλωθώ, Λάχεσις και Άτροπος. Και για το τέλος, τα γεωμετρικά σκουλαρίκια της Κατερίνας Ψωμά, Tinos, με χρυσό και διαμάντια, αρχιτεκτονική συμμετρία και αναρχία. 100 κοσμήματα, 100 ιστορίες, 100 διαφορετικές αφηγήσεις και αναγνώσεις. Το χάπι-έντ είναι δεδομένο. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr