Όμορφος κόσμος το πρωί (και το βράδυ)

donna-karan-portrait
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Είναι φωτογενείς, περιζήτητοι, ποζάρουν, σχεδιάζουν, δημιουργούν όμορφες εικόνες, γίνονται πρότυπα ζωής. Δεν είναι όλοι τους μοντέλα, όμως φωτογράφοι, σχεδιαστές, σταρ, αντιμετωπίζουν τη μόδα με σύμμαχο την ομορφιά. Χωρίς καμία δικαιολογία πλέον. της Σάντυς Τσαντάκη

Η πεντάμορφη και το τέρας… Στο παραμύθι της μόδας, δεν υπάρχουν τέρατα, μόνο γοητευτικοί πρωταγωνιστές. «Beauty lies in the eyes of the beholder» και ο Oscar Wilde γίνεται πιο επίκαιρος από ποτέ. 

Ποιοι είναι εκείνοι που μας ομορφαίνουν; Μοντέλα με προσωπικότητα που αντέχουν στον χρόνο. Διάσημες κόρες που πασχίζουν να αποδείξουν ότι έχουν και κάποιο ταλέντο. Σταρ που γίνονται όλο και καλύτερες. 

Δημιουργοί που παραμένουν κλασικοί. Γι'αυτό και προφητικιί. Η Donna Karan έχει πει: «Το καλοκαίρι έχει να κάνει με την ανάταση ψυχής, την εξωτερίκευση της ομορφιάς με χιούμορ χωρίς να θυσιάζουμε τίποτα από θηλυκότητα και λάμψη».

Αλλά και μοντέλα. Η Κate Moss επιμένει πως δεν υπάρχει μυστικό όταν μιλάμε για ομορφιά. Μόνο αλήθεια. «Έχω βαρεθεί να με συναντούν στο δρόμο και να με συγκρίνουν με άλλα μοντέλα. Το πρόβλημα είναι δικό σου αν δεν σου αρέσω. Είσαι ελεύθερος να σου αρέσει όποια θέλεις».

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ποια είναι η ωραιότερη; Όποιον κι αν ρωτήσουμε, θα δώσει μια ολότελα διαφορετική απάντηση. Η μόδα φτιάχνεται από όμορφους ανθρώπους για να ομορφύνουν την ζωή μας και την ψυχή μας. Δεν είναι ρατσιστικός ο κόσμος της μόδας, απλώς παραμυθένιος, ρομαντικός, συχνά ουτοπικός. Γι'αυτό και σήμερα τον έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ...

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr