Διακόσμηση με το βελονάκι

krebati
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Παλιά το σνομπάραμε. Ή το θεωρούσαμε δεδομένο. Και τώρα, που οτιδήποτε χειροποίητο θεωρείται αυτόματα πολυτελές, ήρθε η στιγμή να ξαναγαπήσουμε το βελονάκι της γιαγιάς. της Σάντυς Τσαντάκη

Η κραυγή ρομαντισμού είναι μάλλον δεδομένη. Τουλάχιστον για την άνοιξη. Κλισέ όπως «η επιστροφή της χαμένης αθωότητας» είναι κι αυτά στο πρόγραμμα αλλά δεν μας πειράζει. 

Απόκρυφες πτυχές από τον μαγικό κόσμο της εξοχής, με παλιομοδίτικη δαντέλα, δοσμένα στις ανάγκες της εποχής με διάθεση εξαγνισμού, τρυφερότητας, εξωστρέφειας, ασφάλειας. 

Ανατρέξτε στο «Μικρό σπίτι στο λιβάδι» για να προσθέσετε και διάφανα βάζα με καραμέλες στις αναμνήσεις στον πάγκο της κουζίνας, στο σαλόνι, στην τραπεζαρία, παντού, και αρχίστε να στρώνετε αγαπημένα τραπεζομάντηλα με δαντέλες στο τελείωμα και να μπερδεύετε το μοντέρνο στοιχείο με ρετρό σεμεδάκια της γιαγιάς.

Λευκά, παστέλ αλλά και σε φωτεινά εμπριμέ. Και Brodairie Anglaise, πολύτιμη όπως τον καιρό που φτιαχνόταν με βελονάκι και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής, για να ανακαλύψουμε ξανά το σεντούκι με τις «κοφτές» δαντέλες από τη σοφίτα. Αν βρείτε και κεντήματα, ακόμη καλύτερα για το παιχνίδι της διακόσμησης που όλο θέλει να είναι μπροστά, κι όλο κοιτάει πίσω. Με νοσταλγία. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr