Tέσσερις τάσεις του καλοκαιριού στη ντουλάπα μας

balenciaga-bag
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Όπως συμβαίνει κάθε φορά, οι τάσεις της μόδας χρειάζονται αποκωδικοποίηση. Θέλετε να μάθετε τι θα φοράμε από σήμερα και μέχρι τον Οκτώβριο; Ή έστω να δοκιμάσουμε; της Σάντυς Τσαντάκη

Yπερμεγέθεις τσάντες. Πιο μεγάλες, δεν γίνεται. Απλές, καθημερινές, σαν αυτές που χωράνε τα πάντα, τη ζωή μας …όλη. Θα μπορούσαμε να τις έχουμε ακόμη και για να φύγουμε ένα σαββατοκύριακο. Ή τώρα για το Πάσχα. Αν πρόκειται να αποδράσουμε για λίγες ημέρες. Αυτό που αλλάζει, είναι ότι οι πελώριες τσάντες που είδαμε από τους σχεδιαστές στην πασαρέλα κρύβουν ένα είδος ειρωνείας μέσα. Και έξω… Ειδικά στον Βalenciaga θύμιζε την πλαστική τσάντα που συνοδεύει κάθε πάπλωμα ή κουβέρτα όταν την αγοράζουμε. Μήπως να το τολμήσουμε; 

Αποδόμηση τώρα. Όλα ξεκινούν από το ανδρικό πουκάμισο. Φανταστείτε ότι βιάζεστε, και κουμπώνετε στραβά τα κουμπιά.  Αυτό λέγεται στιλ. Αυτό λέγεται καλοκαιρινή μόδα. Και αποδομημένη μόδα με πουκάμισα που αλλάζουν φόρμα με μια μόνο κίνηση. Στην πασαρέλα είδαμε …τέρατα. Πουκάμισα, μπλέιζερ και παντελόνια που έδειχναν σα να μην έχουν καν ολοκληρωθεί… Ρούχα γραφείου με μια νέα ματιά. 

Άνετα αξεσουάρ. Έτσι για αλλαγή.  Και κυρίως παπούτσια που δεν αποκαλύπτουν ούτε καν τα δάχτυλα μας… Το καλοκαίρι οι σχεδιαστές σκέφτηκαν να έχουμε καλυμμένα τα άκρα μας. Και μας προτείνουν να φοράμε σανδάλια και γόβες, κλειστά μπροστά. Μπορεί να το δοκμάσουμε για το βράδυ. Αλλά τη μέρα μάλλον θα συνεχίζουμε να φοράμε αρχαιοελληνικά σανδάλια.

Διχρωμίες. Το καλοκαίρι του 2017 αγαπάει τα έντονα χρώματα. Αλλά λέμε να αποφύγουμε την απόλυτη μονοχρωμία. Αν μπερδέψουμε τρεις αποχρώσεις μαζί, κινδυνεύουμε να θυμίζουμε σημαία. Οπότε μπορούμε να τις σπάσουμε σε δύο. Και θα είναι υπεραρκετές. Δυο χρώματα που συγκρούονται και συμφιλιώνονται. Με πελώρια σκουλαρίκια. Και αναφορές στη δεκαετία του 80. Πορτοκαλί με κόκκινο, γαλάζιο με μπλε, κίτρινο με πράσινο, φούξια με μοβ... Και μαύρο με άσπρο για κάτι πιο κλασικό. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr