Πώς να στολίσουμε το σπίτι για το Πάσχα

trapezi-pasxa
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Μας αρέσει να στολίζουμε το σπίτι και να αποφεύγουμε τις ευκολίες, τα έξοδα και τα κλισέ. Πώς μπορούμε να το πετύχουμε; Mε φαντασία και χρώμα. της Σάντυς Τσαντάκη

Το ζητούμενο είναι να υπάρχει μοντέρνα αισθητική και να την μπερδεύουμε με παραδοσιακά σχέδια. Να συμφιλιώνουμε το τώρα με τα έθιμα. Και να τα αφομοιώνουμε με άποψη.

Άνοιξη και Πάσχα. Οι πρώτοι συνειρμοί είναι οι παστέλ αποχρώσεις. Και τα λαγουδάκια. Και φυσικά τα βαμμένα αβγά. Τι άλλο μπορούμε να προσθέσουμε στο τραπέζι του σπιτιού, στην πόλη ή στο εξοχικό;

Tώρα είναι η στιγμή να προσθέσουμε χρώμα. Να βάλουμε λουλούδια στα βάζα. Μπορούμε να βάλουμε ακόμη και μάτια. Κάτι πιο αναπάντεχο. Αλλά με έναν τρόπο ελληνικό και παραδοσιακό, για να ξορκίσουμε το κακό μάτι. Μια για πάντα.

Να παίξουμε με λευκό και μπλε, κόκκινες πινελιές, αλλά και κίτρινες ή πορτοκαλί. Σίγουρα όχι όλες μαζί. Προσοχή στο τραπεζομάντηλο που θα χρησιμοποιήσουμε. Αυτό θα δώσει τον τόνο και για την υπόλοιπη διακόσμηση.

Οπότε ας φωτίσουμε τη μέρα μας. Και τη νύχτα μας. Ας παίξουμε διαφορετικά. Ας προσθέσουμε λουλούδια παντού. Και ας κρατήσουμε ποτήρια και πιάτα πιο λιτά, πιο επίσημα, πιο μίνιμαλ, για να επικρατήσει το χρώμα. Μέσα μας. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr