Θέλετε να μάθετε ποια λάθη κάνουμε στο καλοκαιρινό μακιγιάζ;

leromeno-mati-me-maskara
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

To μέικαπ δεν στέκεται καλά. Το πρόσωπο γυαλίζει ενώ δεν θα έπρεπε. Το μολύβι έχει μουτζουρωθεί στο πάνω βλέφαρο. Μήπως υπάρχει κάτι που δεν κάναμε καλά όταν βαφόμαστε την άνοιξη και το καλοκαίρι; της Σάντυς Τσαντάκη

Βήμα πρώτο. Προτού βάλουμε οποιοδήποτε άλλο προϊόν, καλό είναι να ψεκαζόμαστε με primer. Για καλύτερη ενυδάτωση. Ειδικά τώρα. Και όλα τα άλλα μπορούν να περιμένουν. 

Βήμα δεύτερο. Σταματάμε να συνδιάζουμε τη σκιά με το ρούχο που φοράμε. Είναι ντεμοντέ και δεν κολακεύει καμία γυναίκα. Όλοι θα προσέχουν τη σκιά και όχι το πρόσωπο σας. Αν φοράτε κίτρινο φόρεμα, προτιμήστε μια ουδέτερη, μπεζ σκιά. 

Βήμα τρίτο. To καλοκαίρι αλλάζουμε απόχρωση στη βάση που χρησιμοποιούμε. Ή ακόμη καλύτερα την καταργούμε. Αν φοράμε το ίδιο μέικαπ που φορούσαμε τον χειμώνα, θα μοιάζουμε άρρωστες. Επενδύστε σε μια πιο ζεστή απόχρωση. 

Βήμα τέταρτο. Βαφόμαστε πολύ. Το καλοκαίρι, την άνοιξη, όταν αλλάζει ο καιρός, δεν χρειάζεται να το παρακάνουμε. Όσο πιο λίγα προϊόντα χρησιμοποιούμε, τόσο το καλύτερο. Μια δοκιμή θα σας πείσει. 

Βήμα πέμπτο. Καταργήστε την πούδρα. Τώρα είναι η στιγμή. Ο λόγος; Δεν αναπνέει το δέρμα σας. Κι αυτό φαίνεται. Ένα ματ κραγιόν, λίγο ρουζ και μάσκαρα και είστε έτοιμες. Ανοιξιάτικες. Πασχαλινές. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr