Aυτή είναι η πιο αποκαλυπτική γωνία για selfies

kim-kardashian-selfie
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Όλοι μπαίνουμε στον πειρασμό να στρέψουμε την κάμερα του κινητού στο πρόσωπό μας. Μόνοι ή με παρέα. Και τώρα υπάρχουν και στατιστικά στοιχεία που δείχνουν πως υπάρχουν (ακόμη) καλύτερες γωνίες (του προσώπου μας) για να ποζάρουμε. της Σάντυς Τσαντάκη

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν οι ερασιτέχνες και οι επαγγελματίες των selfies. Όπως η Kim Kardashian και οι αδερφές της, για παράδειγμα. Κάθε πόζα μεταφράζεται σε εκατομμύρια likes και συμβόλαια εκατομμυρίων. Όχι ότι θέλουμε να τους μοιάσουμε.

Υπάρχει όμως και η επιστημονική άποψη. Και σίγουρα πιο κολακευτική.

Eugenio Marongiu - Fotolia / © Eugenio Marongiu
Για γυναίκες και άνδρες που φλερτάρουν με την εικόνα τους. Και θέλουν να την ανανεώνουν κάθε τόσο. Ή να την τελειοποιήσουν. 

Σύμφωνα με λέκτορα της νευροψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο La Trobe της Μελβούρνης, η αριστερή γωνία του προσώπου είναι εκείνη που πρέπει να στρέφουμε με νάζι ή επιθετικά, αινιγματικά, όπως θέλουμε, στην κάμερα.

Για την έρευνά της, η Dr Anukka Lindell εξέτασε το hashtag #selfie για να παρατηρήσει και να αναλύσει τις 10 πιο πρόσφατες λήψεις 100 γυναικών και 100 ανδρών, αντίστοιχα. Στο Instagram. 

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Χρειάστηκε να επεξεργαστεί περισσότερες από 2000 φωτογραφίες για να διαπιστώσει ότι οι περισσότερες έδιναν έμφαση την αριστερή πλευρά, πολύ λιγότερες στη δεξιά ή στο κέντρο. Ή δείξε μου το αριστερό σου μάγουλο, να σου πω ποιος ή ποια είσαι… Γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο. Για την ιστορία, και η Mona Lisa πόζαρε στον Leonardo da Vinci από τα αριστερά.

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr