Πέντε τάσεις στη διακόσμηση για το καλοκαίρι, έξω

kalokairino-ntekor
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Με τις ζεστές ημέρες και νύχτες να πλησιάζουν, εμείς δεν έχουμε παρά να φροντίσουμε την αυλή, το μπαλκόνι, την ταράτσα του σπιτιού μας. Με πέντε μικρές κινήσεις. Ή μίνι μετακόμιση. της Σάντυς Τσαντάκη

1. Αυτή τη σεζόν ξεχάστε το πλαστικό και επενδύστε σε φυσικά υλικά. Στο ξύλο, στις ρετρό αναλαμπές, σε ήπιες αποχρώσεις. Τα πλαστικά δεν είναι φιλικά στο περιβάλλον, ούτε στην αισθητική μας. 

2. Βγάλτε τα έπιπλα του σπιτιού, έξω. Ή τουλάχιστον αυτά που αντέχουν. Γιατί αυτό αποτελεί διεθνή τάση. Και μάλλον εύκολη. Χαλιά εκτός σπιτιού, μαξιλάρες, ριχτάρια… Για αρχή. Και μετά έπιπλα που μοιάζουν σα να σχεδιάστηκαν για εξωτερικούς χώρους. Η πολυτέλεια θέλει αέρα. Μαζί με την άνεση. 

3. Προσθέστε εμπριμέ σχέδια σε τραπεζομάντηλα, σε μαξιλάρια στους καναπέδες, σε πιάτα και μπολ. Θα νιώσετε αυτόματα σα να βρίσκεστε στην εξοχή. Σα να έχετε αποδράσει στιγμιαία. 

4. Τα ρετρό έπιπλα κάνουν την μεγάλη τους επιστροφή. Φυσικές επιφάνειες, κροσέ και πλεκτά, το χειροποίητο στοιχείο και οι πινελιές από τη δεκαετία του 70, παίζουν με επιτυχία, εκεί που ο ήλιος μας λούζει με φως και θετική ενέργεια. 

5. Απρόσμενα λουλούδια. Διακοσμητικά. Υπερμεγέθη. Στους τοίχους. Και τραπέζια-μωσαϊκά. Ανθισμένα. Έργα τέχνης. Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr