Θα μπορούσατε να ζήσετε χωρίς μάσκαρα;

mascara-on
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Η αλήθεια είναι πως ακόμη κι αν μια γυναίκα μακιγιάρεται ελάχιστα, μάσκαρα και ρουζ θα βάλει. Και τώρα που μια ομάδα δημοφιλών μακιγιέρ αρνούνται να βάψουν τις βλεφαρίδες των μοντέλων στις επιδείξεις μόδας, ίσως έφτασε η στιγμή να το ξανασκεφτούμε κι εμείς… της Σάντυς Τσαντάκη

Οι μακιγιέρ από τη μια, λένε ότι έχουν βαρεθεί το αυτονόητο. Και προκειμένου να δημιουργήσουν κάτι πιο αντισυμβατικό, πειραματίζονται με νέες τεχνικές. Και νέα προϊόντα.

Κι εμείς; Στην εποχή που είμαστε περιτριγυρισμένες από ψεύτικες βλεφαρίδες σε όλα τα μεγέθη και τις αποχρώσεις, δεν είναι εύκολο να αντισταθείς στις άχρωμες βλεφαρίδες.

Και ναι, υπάρχουν τελικά γυναίκες που παραδέχονται ότι δεν βάφουν ποτέ τα μάτια τους. Από άποψη. Γιατί δεν θέλουν να βάφονται υπερβολικά όπως λένε, είναι οι ίδιες γυναίκες που αντιστέκονται στα βερνίκια νυχιών με χρώματα.

Βάφονται αλλά τόσο διακριτικά που δεν θέλουν κανείς άλλος να το καταλαβαίνει. Ειδικά το καλοκαίρι, όσες κοπέλες αποφασίζουν να απέχουν από το μάσκαρα, προτιμούν να γυρίζουν τις βλεφαρίδες τους για να είναι πιο μακριές, και να τοποθετούν σκιά που ταιριάζει με το χρώμα των ματιών τους.

Και από την άλλη, τον χειμώνα, κάθε μέρα, γίνεται βομβαρδισμός από διαφημίσεις για το καλύτερο μάσκαρα της αγοράς, ίσως το δημοφιλέστερο προϊόν στον κόσμο της ομορφιάς. Μέχρι σήμερα. Τη στιγμή που μπορούμε να αναθεωρήσουμε. Και να κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα, να αποφασίσουμε να φροντίσουμε τις βλεφαρίδες μας με καστορέλαιο ή αμυγδαλέλαιο, και να αντιμετωπίσουμε το πρόσωπο μας σαν γυμνό καμβά. Από το μηδέν.

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr