Τρεις ρετρό και αγαπημένες τάσεις για τη διακόσμηση

tirkouaz
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Μας αρέσει να θυμόμαστε το παρελθόν και να το τιμάμε με πάθος. Ήρθε η στιγμή να παίξουμε με αγαπημένες νότες σε νέες παρτιτούρες και εκτελέσεις. της Σάντυς Τσαντάκη

Γαλλική Ριβιέρα. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι σχεδιαστές ανακαλύπτουν την Γγαλλική Ριβιέρα. Σκεφτείτε ασπρόμαυρες καρτ-ποστάλ από μαγικά ταξίδια με μούσα την Brigitte Bardot. Και ο Θεός έπλασε το …ντιζάιν. Πειραματιστείτε με ανθισμένα μοτίβα, οτιδήποτε μας βοηθάει να ονειρευόμαστε. Μην ξεχάσετε τα τετράγωνα ολομέταξα μαντήλια στον τοίχο όπως μας πρωτοδίδαξε η Grace Kelly. 

Απέραντο τιρκουάζ. Μία από τις πιο φωτεινές αποχρώσεις του καλοκαιριού, είχε εξαφανιστεί εδώ και αρκετές σεζόν για να κάνει δυναμικά την επανεμφάνιση της. Τιρκουάζ λοιπόν. Σε έργα τέχνης, φωτογραφίες, εικόνες. Στο ντιζάιν το τιρκουάζ εμφανίζεται με διακριτικές πινελιές σε μικρά αντικείμενα κυρίως αλλά στα νησιά, θα το δούμε ακόμη και σε μπάνια που θα μας θυμίσουν τον βυθό της θάλασσας.

Ελληνικό φολκόρ. Κεντημένα λουλούδια παντού, σε τραπεζομάντηλα, λεπτομέρειες, σεντόνια, ριχτάρια, κουρτίνες, της γιαγιάς, απευθείας από το μπαούλο με τις αναμνήσεις, για να ξυπνήσει η ελληνική παράδοση και να νοσταλγήσουμε τις παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές. Πριν αρχίσουμε να ανατρέχουμε σε ιστορικά λευκώματα, μπορούμε να αναζητήσουμε την άκρη του νήματος και να νιώσουμε περήφανοι σαν Ελληνες. Και να ξαναπιάσουμε το …κέντημα. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr