Aκόμη να σκεφτείτε τι μαγιό θα φορέσετε;

magio-mauro-mpikini-maurisma
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Η πρώτη έκθεση στην παραλία είναι μάλλον τραυματική. Για τις περισσότερες. Η «στολή», το μαγιό, ολόσωμο ή μπικίνι, ρετρό ή αποκαλυπτικό, μαύρο ή χρωματιστό, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ας ξέρουμε έστω τις τάσεις πριν από την πρόβα τζενεράλε. της Σάντυς Τσαντάκη

Vintage εμμονές. Θυμηθείτε τις στάρλετ από τις δεκαετίες του 60 και του 70. Τα ολόσωμα μαγιό, με εμπριμέ στοιχεία, αποτελεί πάντα την ασφαλέστερη λύση. Δοκιμάστε και ένα υπερμεγέθες ψάθινο καπέλο, αντιηλιακό και ...έτοιμη.

Στράπλες για τέλειο μαύρισμα. Όταν μιλάμε για μπικίνι, δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από ένα bandeau τοπ, ένα στράπλες, που δεν αφήνει σημάδια από τον ήλιο. Αυτό στην περίπτωση που δεν είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο το μπούστο. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα εντυπωσιακό ολόσωμο, σε στιλ fifties, με ανοιχτή πλάτη, θα φορεθεί τέλεια.

Σιθρού ή στολή. Μαύρο μαγιό; Δεν βαρεθήκατε ακόμη; Λευκό; Δεν είναι πολύ αποκαλυπτικό; Μόνο αν είναι τέλεια φοδραρισμένο. Κι αν έχετε μαυρίσει λίγο γιατί η αντίθεση πάντα βοηθάει, χωρίς να το παρακάνουμε. 

Αρχαιοελληνικά γιατί έτσι μας αρέσει. Τα μπικίνι σε ουδέτερες, γήινες αποχρώσεις κάνουν τέλεια αντίθεση με το μαύρισμα μας. Με έναν ώμο, ασύμμετρα, αρχαιοελληνικά. Και μικρό ή μεγάλο Χ στην πλάτη. 

Αξεσουάρ μόνο πρακτικά. Τα τακούνια μένουν σπίτι. Φλατ, αδιάβροχα σανδάλια, αυστηρά για την παραλία. Ασημένια ή χρυσά. Κι αν φλερτάρετε με τη δεκαετία του 70, μπορείτε πάντα να δέσετε στο κεφάλι ένα ψυχεδελικό μαντήλι. Έθνικ καφτάνια. Μάξι, ημιδιάφανα ανσάμπλ. Ανδρικά πουκάμισα με σορτς. Σαρόνγκ, τουρμπάνια, καπέλο, αγαπάμε τον ήλιο αλλά αγαπάμε και το δέρμα μας. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr