Τι ετοιμάζουν ένας σχεδιαστής (Δημήτρης Ντάσιος) κι ένας φωτογράφος (Βαγγέλης Κύρης) σε μια γκαλερί;

ntasios-leuka
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Τίτλος της έκθεσης; «Orlando.» Και το σενάριο; To ταξίδι της ύπαρξης. Στη μόδα, την φωτογραφία, τον χώρο, τον χρόνο, το ανθρώπινο φύλο. Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Ντάσιος και Βαγγέλης Κύρης. της Σάντυς Τσαντάκη

Όλες οι παραστάσεις και οι πρωταγωνιστές τους, θεατρικά νέα, κριτικές και συνεντεύξεις

Μια διαφορετική έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 2 Μαϊου (και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Μαϊου), στις 8 το βράδυ, στην γκαλερί Evripides (Ηρακλείτου 10&Σκουφά, Κολωνάκι). Πηγή έμπνευσης το έργο της Virginia Wolf με τον Orlando μέσα από τα μάτια ενός σχεδιαστή μόδας και τα χέρια του Βαγγέλη Κύρη.

Αναμνήσεις από ταξίδια που γίνονται εικόνες, επαφές με αυθεντικά κοστούμια, το θέατρο, την όπερα, τη μόδα, μετατρέπονται σε στιγμές. Και εκτίθενται για πρώτη φορά στους λευκούς τοίχους ενός χώρου που φιλοξενεί έργα τέχνης. Φλουριά, τουρμπάνια, γούνα, κεντήματα, υπερμεγέθη σκουλαρίκια, ανθισμένα στεφάνια στα μαλλιά και πελώρια μπουκέτα, βραχιόλια-γλυπτά, ένα ξίφος φορεμένο σταυρωτά, τριαντάφυλλα στο δέρμα, στο ύφασμα, στην καρδιά, πέπλο μυστηρίου...

Δύο άνθρωποι που αφηγούνται ιστορίες, διαμορφώνουν ρόλους, για να τους σκηνοθετήσουν και να τους ερμηνεύσουν με το δικό τους ύφος και να συναντηθούν σαν μεταμοντέρνοι νομάδες, αγωνιστές, ταξιδιώτες.

Συναισθήματα, χρώματα, μοντέλα μέσα σε πορτρέτα που μοιάζουν έτοιμα να ζωντανέψουν, καθώς εξελίσσονται και μεταμορφώνονται. Δεν υπάρχει χρόνος, δεν υπάρχει φύλο. 

Προσπαθώ να μαντέψω τίτλους. Αν υπάρχουν… Μου αρέσει πάντα αυτό το παιχνίδι λέξεων και εικόνων που θυμίζει ποίηση σε λευκό φόντο. Ίσως καλύτερα να αυτοσχεδιάζουμε κιόλας για να βαφτίσει ο καθένας τη φωτογραφία που επιλέγει (ή το ρούχο που φοράει) όπως θέλει.  

Μια έκθεση που θα θέλαμε να δούμε τυπωμένη και σε λεύκωμα, στον κατάλογο του Orlando, σαν ένα ταξίδι στην ιστορία της μόδας και στις λαϊκές παραδόσεις. Και στο τέλος της έκθεσης (ή στην αρχή) θα μπορούμε να βρούμε ενδύματα και αξεσουάρ του Δημήτρη Ντάσσιου. Χωρίς το …κάδρο αυτή τη φορά. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com

www.thesandytimes.gr

www.sandytimes.gr

Μουσική, Εικαστικά, Βιβλίο και όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης