Μετανιώνει ο Guillermo Del Toro για τον Χάρι Πότερ

guillermo-del-toro Benoit Tessier
ΤΡΙΤΗ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Ο σκηνοθέτης αποκάλυψε πως του είχε προσφερθεί η δυνατότητα να γυρίσει μια ταινία της σειράς φαντασίας.

Ο Guillermo Del Toro είναι από τους φτασμένους πια σκηνοθέτες που μπορούν να επιλέξουν ποιες ταινίες θέλουν να γυρίσουν. Η μόνη «τύψη» που έχει όμως είναι που δεν γύρισε μια ταινία Χάρι Πότερ, όταν του έγινε η σχετική προσφορά, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο του Annecy Festival. Μεγάλοι χαμένοι της υπόθεσης είναι αναμφίβολα οι φανς του 20άρη πια Χάρι Πότερ, δεδομένης της σκηνοθεσίας του Del Toro και της χαρισματικής του ιδιότητας να περιπλέκει τον τρόμο με την φαντασία.

Warner Brothers

O Alfonso Cuarón με τους Daniel Radcliffe και Rupert Grint στα γυρίσματα της ταινίας «Ο Χάρι Πότερ Και Ο Αιχμάλωτος Του Αζκαμπάν».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του CinemaBlend, οι παραγωγοί του Χάρι Πότερ πιθανότατα προσέφεραν στο σκηνοθέτη τη δυνατότητα να γυρίσει το «Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν» του 2004, την τρίτη ταινία της σειράς βασισμένη στο ομώνυμο έργο της JK Rowling. Τελικά, ο Μεξικανός Alfonso Cuarón σκηνοθέτησε την ταινία, η οποία ξεχώρισε για το πιο σκοτεινό της ύφος σε σχέση με τις προηγούμενες. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο πιο τρομακτικός θα ήταν ο κόσμος του Χάρι Πότερ εάν ο σκηνοθέτης του «Λαβύρινθου του Πάνα» τελικά γυρνούσε μια από τις ταινίες;