Πυρά κατά πάντων από τον Sean Penn στο σατυρικό του μυθιστόρημα

sean-penn Rich Fury
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Ο χολιγουντιανός σταρ δεν διστάζει να καταγγείλει τόσο τον Donald Trump όσο και το κίνημα #MeToo.

Το περασμένο έτος κυκλοφόρησε ένα audiobook με τίτλο «Bob Honey Who Just Do Stuff» από έναν νέο συγγραφέα, τον Pappy Pariah. Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία ενός ανθρώπου που εγκαθιστά πυροτεχνικές εγκαταστάσεις για ξένους δικτάτορες, αλλά παράλληλα είναι μυστικός δολοφόνος των ΗΠΑ.

Good Reads

Όταν αποκαλύφθηκε τελικά πως ο Pappy Pariah είναι στην πραγματικότητα ο Sean Penn, ο ηθοποιός ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με τον εκδοτικό οίκο Atria Books, ώστε να μετατρέψει το audiobook σε κανονικό μυθιστόρημα. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη Μαρτίου, αλλά το Deadline εξασφάλισε ορισμένα αποσπάσματα, όπου ο Penn κατακεραυνώνει τόσο τον Donald Trump, όσο και το κίνημα #MeToo.

Shutterstock

Αν και δεν ονοματίζει ευθέως τον Αμερικανό πρόεδρο, ο ήρωας του μυθιστορήματος, Bob Honey, γράφει μια επιστολή σε έναν «σπιτονοικοκύρη». Στο γράμμα αναφέρει με νόημα: «Πολλοί υπέροχοι Αμερικάνοι σε ψήφισαν με πόνο και οργή, όπως και πολλοί Ρώσοι», ενώ παράλληλα τονίζει: «Η θέση σου είναι ένας αστερίσκος που έχει γίνει αποδεκτός κυριολεκτικά, όσο και τα εναλλακτικά γεγονότα σου».

Στη συνέχεια η επιστολή αποκτά έναν ακόμα πιο δραματικό τόνο, με τον συγγραφέα να εξηγεί: «Δεν είσαι απλά ένας πρόεδρος για καθαίρεση, είσαι ένας άνθρωπος που χρειάζεται ένα intervention. Δεν είμαστε απλά ένας λαός που χρειάζεται ένα intervention, είμαστε ένα έθνος που χρειάζεται έναν δολοφόνο». Ο συγγραφέας κλείνει την επιστολή του προκαλώντας τον «σπιτονοικοκύρη» να του στείλει ένα tweet – το «αγαπημένο» μέσο επικοινωνίας του Donald Trump.

AP / Damian Dovarganes

Ο ήρωας του Penn όμως δεν στέκεται μονάχα στον Αμερικανό πρόεδρο, αφού στρέφει τα βέλη του κατά του κινήματος #MeToo, μέσα από ένα «ποίημα». Μέσω του Bob Honey, ο Penn θεωρεί πως το κίνημα υποβαθμίζει τον βιασμό, την παρενόχληση και τον αγώνα για ίσα δικαιώματα με το να τα καθιστά «απερίσκεπτα παιδικά παιχνίδια», ενώ παράλληλα εκφράζει τη άποψη πως το κίνημα αποτελεί πλατφόρμα για ασυδοσία καταγγελιών και αναρωτιέται εάν η δίκαιη νομική διαδικασία έχει χάσει την αίγλη της.