Αρνητικός ο γιος του David Bowie στην ανακοίνωση της βιογραφικής ταινίας «Stardust»

duncan-Jones-david-bowie Jason DeCrow
ΤΡΙΤΗ, 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η οικογένεια του Βρετανού καλλιτέχνη υπογράμμισε πως δεν έχει δώσει την συγκατάθεση της για την χρήση μουσικής στην ταινία.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό πως η ζωή του David Bowie θα αποτελέσει θέμα της βιογραφικής ταινίας «Stardust» με τον Johnny Flynn στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, η ταινία θα αφηγηθεί το ταξίδι του Bowie στις ΗΠΑ το 1971 που ενέπνευσε την δημιουργία του Ziggy Stardust.

Παρά τον ενθουσιασμό για την είδηση, ο γιος του μεγάλου καλλιτέχνη και σκηνοθέτης Duncan Jones φέρεται αρνητικός στην προοπτική και αποκάλυψε πως οι παραγωγοί δεν έχουν λάβει την σχετική έγκριση από την οικογένεια του. Αυτό σημαίνει πως το «Stardust» δεν θα περιλαμβάνει μουσική του Bowie.

REX/Shutterstock / Ilpo Musto

«Είμαι σχετικά σίγουρος πως κανείς δεν έχει χορηγήσει δικαιώματα για την χρήση μουσικής σε καμία βιογραφική ταινία, θα το ήξερα. Δεν λέω πως αυτή η ταινία δεν θα συμβεί. Ειλικρινά δεν ξέρω. Λέω πως όπως έχουν τα πράγματα, αυτή η ταινία δεν θα έχει μουσική του πατέρα μου και δεν μπορώ να φανταστώ πως αυτό θα αλλάξει» δήλωσε ο Jones μέσω Twitter για να συμπληρώσει πως «εάν θέλετε να δείτε μια βιογραφική ταινία χωρίς την μουσική του ή την ευχή της οικογένειας, θα αποφασίσει το κοινό».

Ο Jones παραδέχτηκε πως δεν θα ήταν ο κατάλληλος σκηνοθέτης για μια τέτοια ταινία, καθώς θα είχε μια εξαιρετικά υποκειμενική και προσωπική προσέγγιση, όμως σχολίασε πως θα ήθελε να δει ένα σενάριο από τον θρυλικό συγγραφέα Neil Gaiman και σκηνοθεσία από τον Peter Ramsey του υποψήφιου για Όσκαρ «Spider-Man: Μέσα στο αραχνο-σύμπαν».

«Εάν ο Neil Gaiman ήθελε να γράψει κάτι χρησιμοποιώντας τους χαρακτήρες του πατέρα μου και ο Peter Ramsey και η ομάδα του ήθελαν να το κάνουν ως animated ταινία, θα ήθελα να ζητήσω όλους από την δική μου πλευρά να δώσουν προσοχή και να σκεφτούν σοβαρά την πρόταση» εξήγησε ο Jones.