Ιδού η Ρόδος, ιδού τα αξιοθέατα

rodos
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Για διακοπές με στυλ, το νησί των Ιπποτών είναι η ιδανική επιλογή. Η Ρόδος διαθέτει μεγάλη ιστορία και πολιτισμό. Ήταν βλέπετε η πρωτεύουσα της Μεσαιωνικής αριστοκρατίας και υπάρχουν πολλά εδιαφέρονα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτείτε. Στο clickatlife.gr συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάσαμε τα πιο εντυπωσιακά.

Παλιά Πόλη

Ξεχωρίζει για τη γραφικότητά της και είναι η μεγαλύτερη μεσαιωνική πόλη στην Ευρώπη. Μάλιστα θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Aξίζει να δείτε από κοντά το μεσαιωνικό κάστρο, το Κάστρο των Ιπποτών, το Παλιό Ρολόι και την Ακρόπολη, στην οποία θα δείτε πλήθος μνημείων όπως ο Ναός του Δία και της Αθηνάς, ο Ναός του Απόλλων και το στάδιο.

Εδώ θα βρείτε πολλές και οικονομικές επιλογές για το φαγητό σας και αξίζει να δείτε την πόλη by night. Σας προτείνουμε να κάνετε το μπάνιο σας στη γραφική παραλία του Αγίου Παύλου, όπου υπάρχει και ένα μοναδικό bar restaurant, πάνω στο κύμα, ιδανικό για ζευγάρια.

Ακρόπολη στη Λίνδο

Η Λίνδος είναι μια αρχαία πόλη της Ρόδου και βρίσκεται 31 μίλια νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας. Θεωρείται το κόσμημα της Ρόδου και είναι ίσως η πιο γραφική πόλη του νησιού. Υπάρχουν αρχοντικά σπίτια και στενοί δρόμοι, cocktail bars που θα σας μείνουν αξέχαστα. Must είναι η Ακρόπολη, απ’ όπου μπορείτε να θαυμάσετε, τον αρχαίο ναό και τους πύργους.

Αρχαία Ιαλυσός

Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού και εδώ θα δείτε ευρήματα από την Αχαϊκή και Βυζαντινή περίοδο, αλλά και από την εποχή των Ιπποτών. Ο δωρικός ναός της Αθηνάς, η εκκλησία των Ιπποτών και το μεσαιωνικό μοναστήρι, είναι μερικά από τα μνημεία που αξίζει να δείτε από κοντά.

Αρχαία Κάμιρος

Ήταν μία από τις τρεις πιο δυναμικές πόλεις της Ρόδου. Βρίσκεται σε απόσταση 22 μιλίων νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, στην πλαγιά ενός λόφου. Η πόλη καταστράφηκε από ένα σεισμό και σήμερα μπορείτε να επισκεφτείτε τα χαλάσματα που έχουν βρεθεί στις ανασκαφές. Τα περισσότερα ευρήματα ήταν από την ελληνιστική περίοδο και ανήκουν στο Ναό της Αθηνάς, στην αρχαία αγορά και σε δωρικούς ναούς.

Κοιλάδα με τις πεταλούδες

Βρίσκεται 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας. Οι εκατοντάδες, πολύχρωμες πεταλούδες αφήνουν τ’ αβγά τους εδώ και αναπαράγονται. Η Κοιλάδα είναι γεμάτη πεταλούδες κατά τους μήνες Ιούνιο με Σεπτέμβριο. Mην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τη φωτογραφική σας μηχανή, γιατί είναι ένα θέαμα που πρέπει να αιχμαλωτίσετε με τον φακό σας.

Επτά Πηγές

Βρίσκονται σε απόσταση 19 μιλίων νοτιανατολικά της πρωτεύουσας. Η τοποθεσία κόβει την ανάσα. Πεύκα και πλατάνια σας περιμένουν, να δροσιστείτε στη σκιά τους. Υπάρχει μία λίμνη που αποτελείται από 7 πηγές και μπορείτε να δείτε χήνες, πάπιες και παγώνια.

Δήμητρα Μποφυλάτου
[email protected]