Τα highlights του Αργοσαρωνικού

udra
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Πήραμε τα βασικά νησιά του Αργοσαρωνικού με τη σειρά και απαριθμήσαμε τις ομορφιές που ξεχωρίζουν σε κάθε ένα από αυτά.

Αίγινα, Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες και Αγκίστρι είναι τα νησιά του Αργοσαρωνικού που τραβούν περισσότερο τα βλέμματα, που επιλέγονται από από μεγάλο ποσοστό για αποδράσεις του Σαββατοκύριακου και που αποτελούν για αρκετούς τη βάση των καλοκαιρινών τους διακοπών. Γι’ αυτό και φροντίσαμε να συγκεντρώσουμε τα 8 ωραιότερα πράγματα που μπορούμε να συναντήσουμε σε αυτά.

www.wikipedia.com
Πέρδικα, Αίγινα
Όποτε βρεθείτε στην Αίγινα, μην παραλείψετε να περάσετε από το πιο γραφικό ψαροχώρι του νησιού, το οποίο θα βρείτε στο τέλος μιας όμορφης διαδρομής που ξεκινάει από το λιμάνι και κινείται για 9 χιλιόμετρα πλάι στη θάλασσα. Στην Πέρδικα θα απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα, θα φάτε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και θα θαυμάσετε τον παλιό παραδοσιακό οικισμό, με τα μικρά σπιτάκια και τις αυλές που επικοινωνούν μεταξύ τους.

Νησάκι Μονή, Αίγινα
Θα πάρετε το καραβάκι για μια βόλτα στο νησάκι Μονή, έναν προστατευόμενο βιότοπο σπάνιων ζώων και πουλιών. Τα πεύκα και η αμμουδερή του παραλία είναι τα πρώτα που θα σας εντυπωσιάσουν, η ιδιαιτερότητά του, όμως, είναι ότι αποτελεί καταφύγιο άγριων ζώων, με ελάφια, αγριοκάτσικα, κρι-κρι, παγόνια και σκίουρους. Το νησί έχει, επίσης και πεζοπορικό/αναρριχητικό ενδιαφέρον αν σας εξιτάρουν οι πεζοπορίες στις διακοπές σας και δεν αρκείστε στον καφέ και το μακροβούτι.

www.agistri.com
Απόνησος, Αγκίστρι
Η Απόνησος είναι ένα ιδιωτικό νησάκι που ενώνεται με το Αγκίστρι με μια γέφυρα και συνθέτει μια πολύ διαφορετική εικόνα παραλίας από τη συνηθισμένη. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, είναι «πνιγμένη» στο πεύκο, έχει πανέμορφα τιρκουάζ νερά, beach bar και ενδείκνυται για βουτιές, παιχνίδι στη θάλασσα, θαλάσσια σπορ, αλλά και χαλάρωση.

Λεμονοδάσος του Γαλατά, Πόρος
Εκτός από τα πανέμορφα νερά του, τα γραφικά στενά του δρομάκια με τα νεοκλασικά και την υπέροχη θέα από το περίφημο Ρολόι στην ψηλότερη κορυφή του λόφου, στον Πόρο αξίζει να κάνετε και μια βόλτα στο λεμονόδασος το Γαλατά. Πρόκειται για ένα μικρό δάσος με χιλιάδες λεμονιές που φτάνουν ως την παραλία και φιλοξενούν τους περιπάτους των επισκεπτών, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα βγαλμένη από ρομαντική κομεντί. Στη διαδρομή θα συναντήσετε νερόμυλους, αλλά και το μικρό ναό του Αγίου Σεραφείμ που χτίστηκε γύρω στα 1900.

Μιαούλεια, Ύδρα
Η «αρχόντισσα του Σαρωνικού» επιφυλάσσει φαντασμαγορικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο, το Σάββατο κοντά στις 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο των Μιαούλειων, με την κορύφωση των εκδηλώσεων να γίνεται με την πυρπόληση μιας μεγάλης φρεγάτας. Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες εκδηλώσεις του Αργοσαρωνικού, αφιερωμένες στη δράση του Ναύαρχου Ανδρέα Μιαoύλη.

Μοναστήρι της Ζούρδας, Ύδρα
Φορέστε τα αθλητικά σας και εξερευνήστε το νησί περπατώντας, φτάνοντας μέχρι την άκρη της Ύδρας και το Μοναστήρι της Ζούρδας. Από εκεί θα θαυμάσετε την υπέροχη θέα της Αθήνας, θα ανακαλύψετε τη βιβλιοθήκη των καλογριών του μοναστηριού και θα διαπιστώσετε ότι άξιζε τον κόπο το περίπου… τρίωρο περπάτημα.

Ρούσσος, Σπέτσες
Στο πιο κεντρικό και όμορφο σημείο του νησιού, στη Ντάπια, βρίσκεται η πιο κλασική καφετέρια-σημείο αναφοράς από το 1968 των Σπετσών. Από εκεί περνάνε όλοι, τουρίστες και ντόπιοι, για να απολαύσουν τη θέα στη θάλασσα και το λιμάνι, να φάνε βάφλες και να χορτάσουν με την πεντανόστιμη μανιταρόπιτα και τα παραδοσιακά αμυγδαλωτά Σπετσών. Αν πέσετε σε περίοδο αιχμής, θα χρειαστεί να οπλιστείτε με υπομονή μέχρι να βρείτε τραπέζι. Όταν, όμως, βολευτείτε, δύσκολα θα πάρετε την απόφαση να φύγετε.

Αρμάτα, Σπέτσες
Oι Σπέτσες έχουν την Αρμάτα, μια σειρά εκδηλώσεων η οποία πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο μαζεύοντας πλήθος κόσμου στο νησί. Κι εδώ η κορύφωση των εκδηλώσεων πραγματοποιείται με την πυρπόληση μιας τούρκικης ναυαρχίδας και το πλήθος των πυροτεχνημάτων φωτίζουν το Σπετσιώτικο ουρανό και προκαλούν κάθε είδους επιφώνημα από τους μαγεμένους τουρίστες. Διαβάστε περισσότερα για την Αρμάτα εδώ.