Οι 4 βασικοί κανόνες για άψογη εικόνα από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ

gunaika-bapsimo-omorfia-makigiaz
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ποια είναι τα μικρά και σύντομα μυστικά ομορφιάς που εγγυώνται 24ωρη διάρκεια στην αψεγάδιαστη όψη του προσώπου σας.

Εσείς, όπως και όλες οι εργαζόμενες γυναίκες (πολλώ μάλλον όσες είναι ταυτόχρονα και μητέρες) περνάτε τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας μέσα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια: ξύπνημα από τα χαράματα και ύπνος στα βαθιά μεσάνυχτα, με όλες τις προηγούμενες ώρες της ημέρας να έχουν αφιερωθεί σε δουλειές και υποχρεώσεις των οποίων η λίστα είναι ατελείωτη. Παρ’ όλα αυτά, η εικόνα σας πρέπει να είναι διαρκώς ευπαρουσίαστη, ακαταμάχητη και ακούραστη. Πόσο εύκολα μπορεί αυτό να συμβεί, τη στιγμή που δεν προλαβαίνετε ούτε να ρίξετε μια κλεφτή ματιά στο καθρεφτάκι σας;

Για τις γυναίκες που θέλουν να νιώθουν τη σιγουριά ότι κάθε στιγμή του 24ώρου η εικόνα του προσώπου τους αναδεικνύει όση ενέργεια, λάμψη και αυτοπεποίθηση τους αρμόζει, έχουμε τέσσερα μυστικά που δουλεύουν με μια κίνηση και αποδίδουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες «αντοχής».

Η fast track πρωινή τελετουργία ομορφιάς

Lotion Apaisante, La Roche –Posay: Απαλή τονωτική λοσιόν για ευαίσθητες επιδερμίδες (στα φαρμακεία).

Τονωτική λοσιόν καθαρισμού με σαλικυλικό οξύ

Ιδιαίτερα ευεργετική για όσες γυναίκες έχουν μικτή προς λιπαρή επιδερμίδα, με βασικό προσόν της την άμυνα ενάντια στην ακμή. To σαλικυλικό οξύ ρυθμίζει τη λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων η οποία επηρεάζεται από τους κιρκάδιους ρυθμούς -το βιολογικό  ρολόι της επιδερμίδας- ελαχιστοποιώντας την υπερέκκριση σμήγματος κατά τη διάρκεια  της ημέρας.

Advanced Genifique Serum, Lancome: Ενεργοποιητής νεότητας, που λεαίνει άμεσα τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Serum

Εφαρμόστε το σε όσες περιοχές του προσώπου εμφανίζονται μικρές γραμμές έκφρασης (στόμα, μάτια, παρειές). Ουσίες όπως ο βασιλικός πολτός, το μέλι και το εκχύλισμα ροδιού θεωρούνται ιδανικές για την ταχεία και σταθερή διατήρηση της σφριγηλότητας της κουρασμένης επιδερμίδας, όλη μέρα.

Daywear Advanced Multi-Protection Anti-Oxidant Crème Oil- Free SPF 25, Estee Lauder: Ενυδατική κρέμα κατά των σημαδιών της πρόωρης γήρανσης.

Κρέμα με SPF και προστασία ευρέως φάσματος

Μια σύνθεση που συνδυάζει αντιοξειδωτικά συστατικά με αντηλιακά φίλτρα αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο ενάντια στη γήρανση και στις εξωτερικές επιθέσεις. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση προϊόντων με βιταμίνες C και Ε για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και των φλεγμονών, ενώ το ίδιο αποτελεσματικές θεωρούνται και οι κρέμες με αλόη και χαμομήλι.

Light Master Primer, Giorgio Armani: Primer που προετοιμάσει την επιδερμίδα για το μακιγιάζ και της χαρίζει ματ όψη με ασύγκριτη λάμψη.

Μακιγιάζ υπεραντοχής

Τα εξελιγμένα primer χαρίζουν άμεσα λείο και απαλό δέρμα εξαφανίζοντας τους πόρους, ενώ προσφέρουν βαθιά αντιγηραντική προστασία και ενυδάτωση, διατηρώντας το μακιγιάζ αναλλοίωτο για ώρες. Μετά το primer, απλώστε ρουζ, μάσκαρα, κραγιόν και το μακιγιάζ σας θα παραμείνει φρέσκο και φυσικό μέχρι αργά το βράδυ.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ