Τέσσερις τρόποι να δώσετε γεύση στο στήθος κοτόπουλου

stithos-kotopoulou
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Προτού το πετάξετε στο ταψί ή το τηγάνι, δείτε πώς μπορείτε να χαρίσετε στο στήθος κοτόπουλου έξτρα γεύση και να το απολαύσετε πιο νόστιμο από ποτέ.

Μαρινάρετε και προσθέστε σάλτσα
Σε ένα στήθος κοτόπουλου, το κύριο θέμα είναι πώς να του προσθέσουμε γεύση. Επειδή μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα, το πιθανότερο είναι να μην έχει γεύση αν δεν το μαρινάρετε προηγουμένως και δεν το «περικυκλώσετε» με γεύση μόλις μαγειρευτεί. Φροντίστε να το βάλετε σε μαρινάδα αποβραδίς και να φτιάξετε μια γευστική σάλτσα την οποία θα περιχύσετε σε αυτό μόλις μαγειρευτεί, όπως μια σάλτσα κάρυ ή μια βινεγκρέτ.

Κόψτε το σε μικρά κομμάτια
Αν κόψετε το στήθος κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια κάθετα στις ίνες του, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο μαλακό, γιατί οι ίνες θα έχουν μικρύνει. Έπειτα βουτήξτε τη μια πλευρά σε αλεύρι και ψήστε σε λίγο βούτυρο ή λάδι. Τελιώστε με την άλλη πλευρά

Βάλτε το σε άλμη
Λόγω του ότι το στήθος κοτόπουλου έχει την τάση να «στεγνώνει», βάζοντάς το σε άλμη του χαρίζετε την υγρασία που μπορεί να έχει χάσει. Μπορείτε, λοιπόν, είτε να κινηθείτε παραδοσιακά και να το βάλετε σε νερό και αλάτι ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξηρή άλμη, κάνοντας τα εξής: Βάλτε το στήθος κοτόπουλου σε λαδόκολλα πάνω στη σχάρα και πασπαλίστε γενναιόδωρα με αλάτι και ζάχαρη. Βάλτε το στο ψυγείο και αφήστε το χωρίς κάλυμμα όλο το βράδυ. Την επόμενη ημέρα απομακρύνετε το αλάτι και τη ζάχαρη που απέμεινε και σκουπίστε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας, ώστε να πάρουν χρώμα ομοιόμορφα. Πασπαλίστε μα τα μπαχαρικά της αρεσκείας σας και βάλτε το σε ζεστό τηγάνι με λίγο λάδι. Μόλις πάρει λίγο καφέ χρώμα, γυρίστε το και μεταφέρετε στον φούρνο στους 180 για το τελείωμα. Ο λόγος είναι ότι αν το μαγειρεύατε εξ ολοκλήρου στο τηγάνι, το εξωτερικό μπορεί να μαγειρευόταν παραπάνω και το εσωτερικό να μην ψηνόταν καλά. Αυτό που θέλετε είναι να φτάσει μια εσωτερική θερμοκρασία στους 74 βαθμούς, έχοντας υπ’ όψιν ότι θα συνεχίσει να μαγειρεύεται μόλις το βγάλετε από τον φούρνο.

Βάλτε το σε κουρκούτι και τηγανίστε
Μπορεί να μην είναι η πιο υγιεινή λύση, αλλά σίγουρα είναι ένας τρόπος να αποδείξει ότι το στήθος κοτόπουλου είναι υποτιμημένο. Βουτήξτε το σε κουρκούτι και βάλτε το στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, φτιάχνοντας ένα νόστιμο ντιπ με μουστάρδα για να το συνοδέψετε.