Έτσι θα διορθώσετε όλες τις ζημιές της καλοκαιρινής ανεμελιάς

etsi-tha-diorthosete-oles-tis-zimies-tis-kalokairinis-anemelias
ΤΡΙΤΗ, 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Ένας οδηγός ταχείας αποκατάστασης των ορατών και αόρατων σημαδιών που άφησε στο δέρμα σας το φετινό καλοκαίρι.

Για μερικές μέρες ακόμη όλα θα μοιάζουν καλοκαιρινά, με εξαίρεση λίγη εποχιακή μελαγχολία και κάποια προβλήματα που δημιούργησαν στην ομορφιά σας οι καλοκαιρινές διακοπές. Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στον καθρέφτη και θα το διαπιστώσετε: πιο σκληρό δέρμα, κάποιες διάστικτες κηλίδες εδώ κι εκεί, ίσως πιο έντονες γραμμές έκφρασης, μπορεί και μια-δυο καινούργιες ρυτίδες –ω, αυτό δεν θα το θέλατε καθόλου! Αν επιστρέφετε στην πόλη αντιμέτωπη με τέτοιου είδους προβλήματα, δείτε πόσο εύκολα θα σβηστούν από το πρόσωπό σας -αρκεί να να μην αφήσετε τις μέρες να περνούν.

Μην αποχωρίζεστε το αντηλιακό σας: Το τέλος των διακοπών δεν πρέπει να συνοδεύεται με την αποθήκευση του αντηλιακού σε κάποιο σκοτεινό ντουλάπι. Πρέπει να το φοράτε όλο το χρόνο, ανεξάρτητα αν εκτίθεστε άμεσα ή έμμεσα στην ηλιακή ακτινοβολία. Και μη μειώσετε το SPF. Ακόμη και τις συννεφιασμένες ή βροχερές μέρες του φθινοπώρου οήλιος έχει τον τρόπο να φτάνει στα κύτταρα της επιδερμίδας.

Θρέψτε από έξω προς τα μέσα (και αντιστρόφως) την αφυδατωμένη επιδερμίδα σας: Όπως ακριβώς και με το αντηλιακό, έτσι οφείλετε να κάνετε και με τη χρήση μιας καλής ενυδατικής κρέμας: την απλώνετε καθημερινά όλο το χρόνο. Αλλά ειδικά στην αρχή του φθινοπώρου πρέπει να κάνετε μια μικρή «εποχιακή» αλλαγή. Το δέρμα μετά τις διακοπές εκτός από θρέψη χρειάζεται και κυτταρική αναδόμηση -και όσο πιο βιολογικά ώριμη είναι η επιδερμίδα σας, τόσο περισσότερο. Μαζί με την κρέμα, απλώνετε και έναν ορό ενυδάτωσης για βαθύτερη θρέψη των διψασμένων κυττάρων σας και συμπληρώστε στη ρουτίνα σας μια πλούσια κρέμα νύχτας. Ο λόγος; Διπλάσιας ποσότητας τονωτικές «ενέσεις» στο εξωτερικό της επιδερμίδας (λιγότερες ρυτίδες), πολλαπλάσια οφέλη έως το βάθος της κυτταρικής αναδόμησης της νεότητάς σας (λαμπερό και σφριγηλό πρόσωπο).

 Ακόμη και το πιο ευαίσθητο δέρμα χρειάζεται απολέπιση: Κάθε επιδερμίδα επιστρέφει πιο θαμπή και πιο τραχιά μετά  τις δραστηριότητες των διακοπών. Μια ήπια μέθοδος απολέπισης που θα εφαρμόζετε για μια ή δυο μέρες τη βδομάδα θα απελευθερώσει την επιδερμίδα από τα νεκρά κύτταρα (τα οποία έχουν την τάση να πολλαπλασιάζονται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών), βελτιώνοντας έτσι την υφή της και βοηθώντας τη να απορροφά καλύτερα τα προϊόντα ενυδάτωσης. Απευθυνόμενη σε ένα spa που εξειδικεύεται στις ήπιες θεραπείες απολέπισης προσώπου θα έχετε γρηγορότερα αποτελέσματα.
- Προσοχή: Αν η επιδερμίδα σας είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και ερεθίζεται με το παραμικρό, απευθυνθείτε καλύτερα στο δερματολόγο σας, ο οποίος θα εφαρμόσει με ασφάλεια μια θεραπεία απολέπισης προσώπου.

Επισπεύστε το ετήσιο ραντεβού με τον δερματολόγο σας: Ο πρώτος και κρισιμότερος λόγος είναι για να διαγνώσει αν όλα βαίνουν καλώς καλά με τους σπίλους σας. Κάθε δέρμα το οποίο εκτίθεται στον ήλιο ολόκληρο το καλοκαίρι είναι υποψήφιο για εμφάνιση μελανώματος και όσο πιο γρήγορα διαγνωσθεί μια τέτοια περίπτωση, τόσο ευκολότερα απομακρύνεται ο κίνδυνος.

Αλλά ο δερματολόγος θα καταπολεμήσει αποτελεσματικά και έναν ακόμη εχθρό της όψης σας: τις πανάδες. Σε συνδυασμό με μια αλοιφή υδροκινόνης, μπορεί να εφαρμοστεί χημικό πίλινγκ, μικροδερμοαπόξεση ή θεραπεία με laser. Πάντα με τις συστάσεις του ειδικού μπορείτε να εμπιστευθείτε και κάποιους λευκαντικούς ορούς ή τοπικές κρέμες για εντατική θεραπεία λεύκανσης, αναδόμησης και αντιγήρανσης του προσώπου στο σπίτι.  

Το κερασάκι στην τούρτα, ένα κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής:

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, συνεπώς είναι δυο φορές περισσότερο εκτεθειμένο στις τοξίνες που προκαλούνται είτε από την ακατάστατη και ανέμελη διατροφή των διακοπών, είτε και από τους εξωτερικούς παράγοντες του καλοκαιριού. Η Αμερικανική Ένωση Δερματολογίας απαριθμεί μια σειρά βιταμινών, ιχνοστοιχείων και άλλων φυσικών ουσιών που βοηθούν στην αποτοξίνωση και την αντιγήρανση του δέρματος: βιταμίνες Α, C, D και Β2 (ριβοφλαβίνη), αλλά και γ-λινολενικό οξύ, όπως και ιχθυέλαιο. Όλα αυτά μαζί είναι δύσκολο να τα αποκτήσετε άμεσα μέσω των τροφών ή μιας καλλυντικής περιποίησης. Η πρόσληψη ενός κατάλληλου συμπληρώματος καθημερινά κάνει την αποτοξίνωση και την ανανέωση της επιδερμίδας σας μια εύκολη υπόθεση.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ