Πώς θα απαλλαγείτε οριστικά από τους φραγμένους πόρους

pos-tha-apallageite-oristika-apo-tous-fragmenous-porous
ΤΡΙΤΗ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Αυτή η εβδομαδιαία κούρα που προτείνει μια ειδικός, εγγυάται ένα ολοκάθαρο και αψεγάδιαστο πρόσωπο.

Οι πόροι που υπάρχουν στην επιδερμίδα, όσο και αν σας τρομάζουν, εντούτοις επιτελούν ένα σπουδαίο ρόλο στην απομάκρυνση των τοξίνων και στον μεταβολισμό των κυττάρων. Αρκεί να αναπνέουν ελεύθερα και να οξυγονώνονται σωστά. Σε αντίθετη περίπτωση, οι πόροι κλείνουν και εμφανίζονται σπυράκια, μαύρα στίγματα, άτονη επιδερμίδα και φυσικά, ακμή. H Dr. Andrea Hui Austin, μια από τις πιο γνωστές δερματολόγους στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, εξηγεί: «Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και οι ρύποι, όταν αναμειχθούν με το σμήγμα, φράσσουν τους πόρους σας. Το επόμενο στάδιο είναι η οξείδωση των νεκρών και η δημιουργία μιας επιδερμίδας με ορατές ατέλειες, σημάδια και σπυράκια. Το πρόβλημα μεγεθύνεται όταν υπάρχει αυξημένο στρες, κακή διατροφή και έλλειψη μια μεθοδικής ρουτίνας φροντίδας της επιδερμίδας».

 Η Dr. Hui Austin συνιστά ως κυρίαρχο μέσο αποσόβησης των φραγμένων και διεσταλμένων πόρων τη χημική απολέπιση. «Η συστηματική χρήση συστατικών όπως τα AHAs (γλυκολικά και γαλακτικά οξέα) και BHAs (σαλικυλικό οξύ) βοηθούν πάρα πολύ στην καλή λειτουργία των πόρων. Επίσης, οι ρετινόλες, έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμες για τα πολύ ευαίσθητα δέρματα», λέει η Dr. Hui Austin, προσθέτοντας: «Όλες αυτές οι ενώσεις χημικής απολέπισης βρίσκονται πλέον σε μια ποικιλία προϊόντων φροντίδας της επιδερμίδας, όπως κρέμες, λοσιόν και μάσκες, εξυπηρετώντας ικανοποιητικά κάθε ανάγκη για μια καθαρή, καλά οξυγονωμένη και αψεγάδιαστη επιδερμίδα».

Φυσικά, πέρα από τα συγκεκριμένα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιείτε, υπάρχουν και εκείνα που δεν πρέπει, αν θέλετε να απαλλαγείτε από τους φραγμένους πόρους: «Στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας θα πρέπει να αποφύγετε τις παχύρρευστες ενυδατικές και τις λοσιόν καθαρισμού που δεν αποτελούνται 100% από φυτικά εκχυλίσματα», τονίζει η δερματολόγος και προσθέτει: «Ταυτόχρονα, μένετε μακριά από δίαιτες βασισμένες σε υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη, γαλακτοκομικά, κορεσμένα λιπαρά και trans-λιπαρά οξέα. Αυτές οι τροφές διεγείρουν την παραγωγή ορμονών που μπορούν να προκαλέσουν την υπερβολική παραγωγή σμήγματος που εκκρίνεται από τους αδένες. Μια εβδομάδα υγιεινής διατροφής και χρήσης προϊόντων χημικής απολέπισης, αρκούν για να δείτε την επιδερμίδα του προσώπου σας να ανθίζει».

THE BEAUTY TEAM