Έξι τρόποι να απολαύσουμε καρπούζι αλλιώς

karpouzi-pitsa
ΤΡΙΤΗ, 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Είναι ο απόλυτος, δροσερός πρωταγωνιστής του καλοκαιριού, που μας ενυδατώνει και μας χαρίζει τη γλυκύτητά του σε κάθε μπουκιά. Το έχετε δοκιμάσει, όμως, αλλιώς;

Καρπούζι-πίτσα
Μια διαφορετική, φρουτώδης πίτσα μπορεί να δημιουργηθεί αν αξιοποιήσετε το καρπούζι σαν βάση και βάλετε επάνω φρούτα με μέλι και λίγη τριμμένη καρύδα. Μπορείτε να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς, όπως και τριμμένη μαύρη σοκολάτα και να απολαύσετε τα φρούτα σας με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο, που θα πείσει ακόμη και όσους δεν τρώνε φρούτα συχνά.

Ψητό καρπούζι
Δοκιμάστε να ψήσετε το καρπούζι σας στα κάρβουνα, να το πασπαλίσετε με μυρωδικά και να το προσθέσετε στη σαλάτα σας, ως ένα πολύ ξεχωριστό στοιχείο. Ψήστε το περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά (μπορείτε και σε τηγάνι) και μόλις τελειώσετε, προσθέστε μέλι και μυρωδικά.

Καρπούζι με σοκολάτα
Το κλασικό «κόλπο» που μπορείτε να κάνετε με όλα τα φρούτα, είναι να λιώσετε λίγη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί, να βουτήξετε τη μύτη των φρούτων σας σε αυτή και στη συνέχεια να τα παγώσετε, πασπαλίζοντας λίγους ξηρούς καρπούς. Έτσι θα έχετε υπέροχες γλυκές, σοκολατένιες μπουκιές καρπουζιού που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Καρπούζι με φέτα
Κάποιοι λατρεύουν αυτόν τον συνδυασμό, άλλοι τον απεχθάνονται. Όπως και να ‘χει, θα πρέπει να το δοκιμάσετε για να αποφασίσετε αν η αλμύρα της φέτας σας ταιριάζει με τη γλυκύτητα του καρπουζιού, σε ένα χορταστικό σνακ που συνδυάζει πρωτεΐνη και υδατάνθρακα.

Καρπούζι σε μπρουσκέτα
Η κλασική, ιταλική μπρουσκέτα περιέχει ελαιόλαδο, σκόρδο, ντομάτα και βασιλικό πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι. Τι θα λέγατε, όμως, να κρατήσουμε το ψωμάκι και να αντικαταστήσουμε τα υπόλοιπα με τυρί κρέμα και λίγο δροσερό καρπούζι ως τόπινγκ ή εναλλακτικά να δώσετε στο καρπούζι τη θέση της ντομάτας. Δοκιμάστε το!

Κρύα σούπα καρπούζι
Το γκασπάτσο είναι μια πασίγνωστη κρύα σούπα με βάση την ντομάτα και άλλα λαχανικά, ισπανικής προέλευσης, που το καλοκαίρι κάνει θραύση. Αντί για ντομάτα, μπορείτε και πάλι να χρησιμοποιήσετε καρπούζι και να φτιάξετε τη δική σας δροσερή εκδοχή. Κάντε κλικ εδώ για τη συνταγή.