Θέλετε να δείχνετε 20άρα ακόμη και στα 55 σας;

thelete-na-deixnete-20ara-akomi-kai-sta-55-sas
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ακούστε τις συμβουλές της Brooke Shields, η οποία κυκλοφορεί με μπικίνι μέσα σε ένα εφηβικό κορμί.

Αν νομίζετε ότι οι γυναίκες πάνω από μια συγκεκριμένη ηλικία δεν μπορούν να φορούν μπικίνι ή να επιδεικνύουν τη σφριγηλή σιλουέτα τους μέσα σε στενά φορέματα, ξανασκεφτείτε το. Ή τουλάχιστον, ακούστε την Brooke Shields, η οποία πιστώνει στις έφηβες κόρες της και στις προπονήσεις της τη μετάβασή της σιλουέτας της στα χρόνια της πρώτης νιότης της. 

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο People, η 55χρονη Shields είπε ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια φορούσε εκείνα τα μεγάλα ολόσωμα μαγιό που μπορούσαν να καλύπτουν το περισσότερο μέρος του σώματός της. «Έχω φίλες που είναι supermodels -και δεν είχα ποτέ αυτό το σώμα. Έκανα εξώφυλλα σε περιοδικά για κηπουρική και μαμάδες, ή διαφημίσεις για συνταξιοδοτικά προγράμματα, ενώ στο σινεμά έπαιρνα ρόλους σε ταινίες Β’ διαλογής, επειδή απλά τα ρούχα μου δεν με χωρούσαν». 
Αλλά οι δύο κόρες της (14 και 17 ετών), την βοήθησαν να ξεπεράσει το κόμπλεξ, με την εξής απλή παρότρυνση: «Μαμά, έχεις υπέροχες καμπύλες. Απλά γυμνάσου περισσότερο για να τις αναδείξεις». 
«Ήταν κάπως να βλέπω τον εαυτό μου μέσα από τα μάτια τους και να θέλω να τις ικανοποιήσω, κάνοντας πράγματα που ποτέ δεν είχα επικεντρωθεί στη μέχρι τότε ζωή μου, όπως είναι η γυμναστική», λέει η Shields. 

Στα 52 της ξεκίνησε να προπονείται συστηματικά, και μέρα με τη μέρα έβλεπε το σώμα της να ξαναγεννιέται. Τότε ήταν που είπε στον εαυτό της: «Λοιπόν, οι γυναίκες άνω των 50 δεν έχουν τελειώσει. Μπορώ πια να βλέπω τα οπίσθιά μου στο ύψος τους και την κοιλιά μου επίπεδη, όπως παλιά». 
Η προσπάθειά της συνεχίστηκε ανελλιπώς, εκτελώντας καθημερινά ασκήσεις αερόβιας αντοχής και μυϊκής ενδυνάμωσης, βιώνοντας από πρώτο χέρι ότι η φυσιολογική γήρανση μπορεί να νικηθεί από την σωματική άσκηση. Η ίδια ομολόγησε στην συνέντευξη ότι η εμπειρία της στη βιομηχανία μόδας, ομορφιάς και κινηματογράφου την είχε καταρρακώσει ψυχολογικά αμέσως μόλις πάτησε τα 50, «...αλλά σήμερα πιστεύω ότι η καριέρα μου επανεκκινείται. Και, ναι, θα μπορούσα να περπατήσω σε ένα fashion show του Versace με τεράστια αυτοπεποίθηση!».

Όντως, στις πιο πρόσφατες εμφανίσεις της στις ταινίες Flower Shop Mystery: Mum's the Word, και My Boyfriend's Meds, η Brooke Shields είναι αγνώριστη, ενώ σε μια γρήγορη ματιά στη σελίδα της στο Instagram, η ηθοποιός αποδεικνύει ότι το μικροσκοπικό μπικίνι αγκαλιάζει περίφημα το νέο σώμα της, θυμίζοντας σκηνές από τη Γαλάζια Λίμνη.  

THE BEAUTY TEAM