Bee on Board, η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας έρχεται

1
ΤΡΙΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2019

H APIVITA γιορτάζει και φέτος την Ημέρα της Μέλισσας με μία σειρά δράσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος»

Η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας (20 Μαΐου) θεσπίστηκε μόλις το 2017 από τον ΟΗΕ, με σκοπό να αναδείξει τη σπουδαιότητα των μελισσών για το οικοσύστημα και να κρούσει των κώδωνα του κινδύνου για τον φθίνοντα πληθυσμό τους παγκοσμίως. Μέσα από ποικίλες δράσεις που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κόσμου, η APIVITA προσπαθεί και φέτος να ενημερώσει για την μέλισσα και την ανάγκη να τις προστατέψουμε.

Το 1/3 των τροφίμων που παράγονται σήμερα παγκοσμίως συνδέονται με την επικονίαση από τις μέλισσες. Μάλιστα, εάν οι μέλισσες αφανιστούν, οι 71 από τις 100 πιο σημαντικές φυτικές καλλιέργειες παγκοσμίως που επικονιάζονται από τις μέλισσες, θα αρχίσουν να εξαφανίζονται και αυτές.

Η θαυμαστή αυτή κοινωνία της μέλισσας αποτελεί μια από τις πηγές έμπνευσης της APIVITA και βρίσκεται ακόμη και στο όνομά της, το οποίο προέρχεται από τις λατινικές λέξεις APIS (Μέλισσα) και VITA (Ζωή) και σημαίνει «η ζωή της μέλισσας», αλλά και στο λογότυπό της που είναι εμπνευσμένο από τις «Μέλισσες των Μαλίων», το μοναδικό μινωικό κόσμημα της Μέσης Εποχής του Χαλκού που αντικατοπτρίζει τη γονιμότητα και την αρμονία.

Την Κυριακή 19 και τη Δευτέρα 20 Μαΐου σας περιμένουμε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» για να ταξιδέψετε στον κόσμο της μέλισσας μέσα από δράσεις και εκπλήξεις που έχουμε ετοιμάσει για εσάς. Παράλληλα, ετοιμαστείτε για τον πιο Challenging Facebook Διαγωνισμό που έγινε ποτέ!

Bee on Board, the World Bee Day is coming!